søndag, august 23, 2009

Planene klare for den største jødiske bosetningen i Øst-Jerusalem i moderne tid



Utbyggerne av det største byggeprosjektet noensinne i moderne tid i den østlige delen av Jerusalem venter nå på den endelige godkjennelsen. Planen er å bygge 104 husenheter på landområdet som har vært hovedkvarteret til politistyrken for Judea og Samaria. Dette er nå flyttet til et annet område, i det såkalte område E-1. Området som politihovedkvarteret har ligget på har vært eid av "Committee of the Bokharan Community," fra tiden før 1948. Går planene igjennom vil det gamle politihovedkvarteret bli revet.

Den nye bosetningen vil få navnet Ma'aleh David, og tanken er å knytte denne sammen med det jødiske nabolaget Ma'aleh Zeitim. I første byggetrinn vil det bo 200 jødiske familier her, og de vil utgjøre den største jødiske bosetningen i den østlige delen av Jerusalem.

Når hele utbyggingen står ferdig vil tilsammen 1000 jødiske familier få sine hjem i de to bosetningene. I nabolaget bor det 14.000 palestina-arabere.

Reaksjonene på utbyggingen vil garantert komme. Men dette er altså ingen "ulovlig" utbygging på såkalt "okkupert" land. Her bygges det på eiendommer som allerede eies av jødiske organisasjoner lenge før 1948.

Foto: Haartz

3 kommentarer:

leins sa...

Det er flott at Israel bygger trengte boliger.

Nå blir det bare å vente på hylekoret fra verdenssamfunnet.

De (ikke minst Norge)er visst mere opptatt av boligbygging i Israel, enn å skaffe nok eldreboliger til eldrebølgen, som snart ruller over vårt gamle kongerike.

En jøde kan knapt løfte en hammer, uten at den norske presse får fart på trykksverta.

Og den er vendstrevridd, krydret med muggent gammelt jødehat.

Bjørn Olav sa...

Ja verdenssamfunnets hykleri er stort. Denne saken kommer nok til å vekke sterke følelser. Snart er Støre og Willoch på banen, med sine påstander om ulovlig okkupasjon. Merkelig at de ikke kan svare på hvem som var palestinsk-arabisk president før 1948, og hva slags palestink-arabisk valutta som eksisterte på 1800-tallet.

leins sa...

Ser at Israel har reagert på feiringa av Knut Hamsun. Vet ikke om han var jødehater. Han var iallefall nazi-sympatisør.

Og i den åndsamakten ligger jo også jødehatet.