tirsdag, august 25, 2009

Homofilivedtaket i Evangelical Lutheran Church in America et vannskille

Presidenten for Fuller Theological Seminary i Pasadena, USA, Richard Mouw, sier til Los Angeles Times at vedtaket som generalforsamlingen i Evangelical Lutheran Church in America har gjort om å gi grønt lys for ordinasjon av samboende homofile prester "markerer et vannskille i det kristne Amerika," og legger til:

"De som har kjempet aktivt for en slik endring i de andre kirkesamfunnene i hovedstrømmen, vil se på dette som et tegn på at de bør intensivere kampen. For de av oss som har stått imot dette på bibelsk grunnlag, må det nødvendigvis stadfeste følelsene av at vi ikke lenger er velkomne i hovedstrømmen."

Med "hovedstrømmen" mener Mouw det man gjerne kaller "mainline protestant churches" i USA: metodistene, lutheranerne, episkopalerne og de presbyerianske kirkene. En gang dominerte disse kirkesamfunnene det religiøse USA, men de siste årene har de alle sammen opplevd tilbakegang. Det i motsetning til f.eks Sørstatsbaptistene, som har vært krystallklare når det gjelder avvisning av slike ubibelske forhold som Evangelical Lutheran Church nå tillater.

Avisen Dagen/Magazinet refererer til en uttalelse som den ledende biskopen i Evangelical Lutheran Church har kommet med til avisen Christian Post. Her sier Mark Hanson at han er urolig for av avgjørelsen generalforsamlingen har tatt kan føre til at enkeltpersoner og forsamlinger vil melde seg ut. Han oppfordrer dem til å bli værende:

"Er de villig til å bli værende i samtalen med oss om hvordan de med integritet kan bli stående i dette kirkesamfunnet slik at vi kan respektere deres bundne samvittighet?"

Her er vi ved noe av kjernen i de utfordringene de som ønsker å stå for Bibelen ord i dag står overfor: Menigheter og hele kirkesamfunn som mener at to syn kan leve side ved side. Det er så populært i dag og si: Vi er enige om å være uenige.

Problemet er dette: Bibelens ord når det gjelder homoseksualitet er ikke til å misforstå. Bibelen opererer ikke med to forskjellige syn. Den har ett syn, og det synet er at den avviser at det er mulig å leve slik og samtidig ha Guds velsignelse.

Dermed blir det vanskelig å kunne bli i en sammenheng som går på tvers av Guds ord.


1 kommentar:

Anonym sa...

Dette vedtaket er og blir tragisk.