lørdag, august 22, 2009

En nød for vekkelse basert på Bibelen blant spansktalende i USA



"Mange kristne tror at Bibelen er Guds ord, men på samme tid tror de ikke at Bibelen er nok. De tar i bruk psykologi, markedsføringsteknikker, antropologi, sosiologi. Dette er et problem i menigheten nå. Men i mitt hjerte har jeg en overbevisning: Jeg kommer til å bruke Bibelen for et hvert problem som oppstår i menigheten jeg tjener."

Det sa Luis Muriel, en økonom fra Peru, da han talte på en konferanse for den nasjonale sammenslutningen av spansktalende menigheter tilhørende Sørstatsbaptistene på New Orleans Baptist Theological Seminary, 6.-8. august.

Mer enn 100 pastorer fra spansktalande menigheter sluttet opp om konferansen, og mer enn 400 deltok på en sammenkomst lørdagen. Det er andre gangen en konferanse av denne art blir arrangert. Det er mer enn 35,3 spansktalende i USA, og da er ikke de som oppholder seg illegalt i landet regnet med. Innen 2050 har den amerikanske regjeringen gjort beregninger som viser at det da vil oppholde seg mer enn 102 millioner spansktalende i USA.

Muriel er en del av et fellesskap på 80 spansktalende. For dem er bønn svært viktig. De møtes hver mandag for spesielt å be om vekkelse. Noen ganger varer disse bønnesamlingene i timesvis. "Vår byrde er å se vekkelse i denne nasjonen. Det er årsaken til at vi kom til denne konferansen. Denne konferansen handler om vekkelse."

Luis Muriel er opptatt av at de engelsktalende menighetene i USA ikke ser andre enn sine egne. Da han kom fra Peru og besøkte en baptistmenighet opplevde han at menigheten ikke visste noe om immigranter, og de problemene de har. Den tenkte kun på sine egne. Det eneste de var opptatt av var at det måtte være nytt og annerledes for meg som kom fra Peru å kunne bruke en mikrobølgeovn!"

Men nå skjer det ting i mange av menighetene tilhørende Sørstatsbaptistene. De satser på å bli flerkulturelle menigheter som når alle slags folkegrupper i sitt nærmiljø. I menigheten som Muriel er en del av nå finnes det mennesker fra Canada, Mexico, Korea, El Salvador, Guatemala og selvsagt amerikanere.

Mange spansktalende har problemer med å gripe evangeliet. Årsaken er at mange av dem har veldig liten utdannelse.

Humberto Medina, også fra Peru, er pastor for en spansktalende menighet i New Orleans. På samme måte som med Luis Muriel ser han på Bibelen som den eneste kilden som kan sette i gang en vekkelse:

"Det er så viktig at vi når ut til folket med Bibelen. Bibelen forandrer mennesker. Vi underviser ikke om USA's eller Latin-Amerikas historie. Bare Bibelen og Jesus Kristus, Hans frelsesgjerning. Noen menigheter har program og underholdning. Men vi trenger vekkelse. Vi ønsker å bygge en "bibelkultur" i vår menighet. Vår tilbedelse skal være bygget på Bibelen, ikke følge moteretninger."

På bildet ser vi David Lema, en av de som underviste på den spansktalende konferansen tidligere denne måneden.

Ingen kommentarer: