fredag, august 28, 2009

Modig Ottosen har modige venner

Espen Ottosen er en modig mann. Det er også hans venner. Nå har Misjonssambandets informasjonsleder gått hen og skrevet bok om noen av dem. De som er homofile, men som har valgt å leve enslig og i henhold til Guds ord.

Endelig kommer også deres historie frem. De historiene homoaktivistene helst så ble fortiet. Nå settes det ord på levd liv. Jeg gleder meg til å lese boken.

Så kommer selvsagt reaksjonene. De var forventet. Homobevegelsen setter ikke pris på Ottosen, det vet vi, og det ser ikke ut til at den setter pris på homofile som velger å leve i henhold til Guds ord heller. Men det visste vi vel også.

I det hele tatt er det ikke mye tolleranse der i gården. Ikke for mennesker med et annet syn enn det politisk korrekte i hvert fall. Tolleransen går kun en vei.

Men kanskje vi nå for en gangs skyld kunne lytte til erfaringene fra homofile som velger å leve motstrøms? Som tar Guds ord og sin tro på Jesus på ramme alvor, selv om det betyr et liv levd avholdende. Jesus har ikke kalt oss til å leve enkelt. Han kaller oss til å leve radikalt. Han kaller oss til et liv i forsakelse og tro. Så flott at noen tar det bokstavelig, som vennene til Espen Ottosen.

23 kommentarer:

KuleKnut sa...

Det er myntet på uvitenhet og ikke hverken respektere eller lytte til disse menneskene. På samme måte som det er myntet på uvitenhet å ikke lytte på eller respektere de som har en annen erfaring.

Der er desverre homobevegelsen og kristenheten veldig like.

Jeg gleder meg også til å lese boka, selv om jeg har et annet syn.

Hmm... kanskje jeg heller skulle ta en annen innfallsvinkel, la oss si, hvis jeg lover å denne boka, med åpne og fordomsfrie øyne, gjøre alt for å sette meg inn i hver enkelt sak, ikke gå i forsvar men faktisk prøve å ta til meg det som står der, lover du da å lese boka til Arnfinn? hehe!

Jeg har selvfølgelig tenkt å gjøre det uansett, det handler faktisk om menneskers liv og det er strengt forbudt å ikke ta det på alvor. Elendige homsebevegelsen er på dette området like ille som de kristne vanligvis bruker å være! hehe!

Bjørn Olav sa...

Jeg skal lese boka til Arnfinn, men må låne den på biblioteket. Så da tar det litt tid. Jeg respekterer at du har et annet syn på dette enn meg.Men for å være ærlig, synes jeg det er en veldig liten respekt blant de som har ditt syn overfor oss som står for Bibelens syn på dette. Da har jeg ikke sagt at du representerer dette. Det er godt at du ser hvor dårlig homobevegelsen er, både til å lytte til de som vil leve avholdende, og til dem som mener noe annet enn det politisk korrekte.

Anonym sa...

Hovedgrunnen er vel egentlig at du baserer livet ditt på en bok som ble skrevet for et par tusen år siden, og tar litt for mye av det som står der bokstavelig. I tillegg til at kirkesamfunn fordømmer folk som velger å leve ut et homofilt samliv, nekter dem adgang til stillinger innenfor deres eget trossamfunn, og fryser dem ut.

Det er flott med et religiøst liv, men en del av dere legger vel litt vel mye i Guds ord....

Anonym sa...

Dogmatisme kontra empiri er vel hovedinnvendingen min her...dere tilpasser terrenget etter kartet

Bjørn Olav sa...

For en kristen som tar sin tro på alvor, er det jo helt naturlig å ta Guds ord på alvor. Noe annet er faktisk helt utenkelig. Det er ikke slik at vi kan plukke ut det som passer vår livsstil, og droppe resten. Da lever man på en livsløgn, og er ingen etterfølger av Jesus. Han gjorde sin Fars vilje.

Dessuten er nok Bibelen litt eldre enn 2000 år. :D

Anonym sa...

Enig, for en kristen er det helt naturlig å ta Bibelen på alvor. Noe annet er unaturlig!

Anonym sa...

Godt sagt, slutter meg til! For en kristen er det naturligste av alt å følge Bibelen.

Ole Petter

Anonym sa...

All honnør til Ottosen. Endelig får vi også høre stemmene, til de som velger å gå Jesu vei.

Anonym sa...

Bjørn Olav.
Jeg er nok enig med deg i ditt syn på homofil, men det er en ting jeg reagerer litt på.
Når du svarer KuleKnut skriver du som følger: "Men for å være ærlig, synes jeg det er en veldig liten respekt blant de som har ditt syn overfor oss som står for Bibelens syn på dette".
Det at du mener du har Bibelen med deg på ditt syn er helt ok, men det mener jo en del kristne homofile også. De mener at de har Bibelen med seg på sitt syn. Jeg forstår ikke hvordan de greier det, men jeg ønsker og respektere og forstå at slik er det. Ikke akseptere det, men forstå det.
Derfor syntes jeg det hadde vært bedre om du hadde sagt f.eks. "Men for å være ærlig, synes jeg det er en veldig liten respekt blant de som har ditt syn overfor oss som mener at Bibelen taler klart om dette". Da åpner du for en mye bedre samtale med de du er uenig med. Har hatt en del samtaler selv hvor jeg har hatt stort hell med og ikke gå rett i strupen på annerledes tenkende. Det gjelder alle ting hvor vi er uenige med andre om ting.
Ellers så er jeg veldig enig i at homobevegelsen er veldig agresive og ikke tollerante i det hele tatt.

Tobias

Bjørn Olav sa...

For meg finnes det ingen alternativ tolkning av Bibelens tekster om homofili. Det synspunktet deler jeg med alle bibeltro kristne. Jeg har lest argumentasjonen, og den holder rett og slett ikke. Om det er konfronterende, javel, så er det slik. Sannheten blir aldri populær i alle sammenhenger.

Bjørn Olav sa...

Jeg kan jo føye til at Kule-Knut og jeg har hatt mange runder når det gjelder disse spørsmålene, og er godt kjent med hvor vi står.

Anonym sa...

jeg vet jo at du ikke ser noen annet alternativ til det synet du har i Bibelen. Og der holder jeg med deg. Men det jeg mente var at det kanskje kunne bli en bedre samtale ut av det enn og ligge i skyttergraver og slenge bibelvers. Det fører som regel ingen vei.
Men du er vel kanskje lei hele homofildebatten. :) Det er i hvertfall jeg......

Tobias

Bjørn Olav sa...

Ja, jeg er i grunnen veldig lei debatten. Kanskje mest av alt at den er så ensrettet. For det er i grunnen kun et syn som er rett, og det er det politisk korrekte. Motparten skryter hemningsløst av å være så tolerante, og inkluderende. Men de blir sinte og aggressive om vi forteller hva som er Bibelens syn. Blåst er all toleranse da.

Jeg vet ikke helt om det er mulig å samtale om disse tingene, uten å sitere Bibelen. I alle fall ikke for en som tror den er sann.

Anonym sa...

Enig. Ottosen er modig. Denne boka skal jeg lese.

Aleksander sa...

Må istemme det du sier det, Bjørn Olav: Jeg vet ikke helt om det er mulig å samtale om disse tingene, uten å sitere Bibelen. I alle fall ikke for en som tror den er sann.

Det er vel det som ofte er problemet også i f.eks spørsmålet om hyrde- og eldsterollen, gjengifte med mer. Prøver man å sitere f.eks Paulus får man bare slengt tilbake at "det er sånn du tolker Bibelen"!

Sånn jeg tolker? Det står svart på hvitt hva Paulus skriver om f.eks skilsmisse og gjengifte i 1 Kor 7,10: Til de gifte har jeg dette påbudet, ikke fra meg selv, men fra Herren: En kvinne skal ikke skille seg fra sin mann. 11 Men hvis hun likevel skiller seg, skal hun leve ugift, eller forlike seg med mannen. Og en mann skal ikke skille seg fra sin kone.

Likevel får jeg altså høre at det er slik "jeg tolker det". Forstå det den som kan!

Karin sa...

Kommer med ett litet infall här om en artikel från Dagen;
Vår Svenske ärkebiskop Weijrud
skriver bl.a. att han anser att det finns starka teologiska skäl att viga personer av samma kön och att det är förenligt med Svenska kyrkans bibelsyn.Likadant skriver en biskop i Linköping att ;Inget kan hindra beslut om ny vigselordning.Denna felaktiga bibelsyn,den måste ha blivit aktuell de senaste åren!
Varför vågar inte en del präster stå fasta idag på Guds Ord? Idag har det blivit en bibelundervisning som kliar folk i öronen,alltså det predikas bara det som folk vill höra,och inte Guds eget sanna ord!
Karin

Anonym sa...

Flott at mennesker som lever avholdende også har fått en stemme.

Anonym sa...

Patetisk å se reaksjonene på denne boken på enkelte av nettsidene til de homofile. Like patetisk å lese reaksjonene fra LLH og Åpen Kirkegruppe. Tydelig at de mangler respekt for andres overbevisning og liv.

Anonym sa...

Har også lagt merke til dette. Dette miljøet oser av intoleranse overfor andre enn dem selv.

Anonym sa...

"Tydelig at de mangler respekt for andres overbevisning og liv."

"Dette miljøet oser av intoleranse overfor andre enn dem selv."

Jeg opplever vel at dette faller ganske godt tilbake på dere selv?

Anonym sa...

:) Men dette viser jo nettopp din egen intolleranse!

Anonym sa...

Takk, Espen Ottosen.

Anonym sa...

Ser at visse homser går offentlig ut og sier at de ikke vil lese boken. Er de så redd for innholdet? Er det så ubehagelig at andre ser tingene annerledes enn dem?