fredag, oktober 26, 2012

Å leve i bønn

Disse dagene nå mot slutten av oktober, er dager viet til bønn. I går feiret vi vår nattverdgudstjeneste i Kristi himmelfartskapellet, hvor det alltid er god tid til å be, og hvor selve gudstjenesten er bønn. I dag skal jeg møte i arbeidsutvalget i Nasjonalt Bønneråd, som består av Alv Magnus, Øyvind Fjellestad og meg, for å planlegge neste års nasjonale bønnekonferanse.      

Søndag er det Bots- og Bededagen, og mandag møter jeg generalsekretæren i Det Norske Baptistsamfunn for å samtale om en bønnestrategi for dette kirkesamfunnet. Jeg er også invitert til å undervise om bønn på den årlige samlingen for Baptistsamfunnets pastorer.

Alt i Guds rike har sin begynnelse og sin fortsettelse i bønn! Lite, om noe av varig verdig, kan skapes, om det ikke er drevet frem av inderlig bønn til Gud. Tenk hvor mye vi lurer oss selv fordi vi ved menneskelige kraftanstrengelser skal oppnå noe for Guds rike!

1 kommentar:

Broder I Kristus sa...

Bønn for lidene ukjente menneskers dype fortvilelse i alle land der dem har mistet sitt lys i øynene til å se bare håpløshet er gode bønne tema. Å be om at dem må føle omsorg og kjærlighet i sitt liv, At dem må føle at Gud og mennesker på jorden bryr seg om deres vandring i smerte og fortvilelse. Be for barna som lever i land med krig som Syria , føl smerten barnet har over å føle hvor vond verden omkring dem er nå, vær med Jesus i ånden til trøst i ordene i bønnen for å oppreise barnet så det kan føle at noen bryr seg og gir håp.Gud du ser barnet som lider under nød som trenger din kjærlighet og trøst, la mine ord nå frem til hans hjerte så lyset kan tennes i hans øyner nå,takk Gud. Gud vekk nøden i hjertene i alle bedere til å føle nød for alle barnene i alle land og religioner som er i stor nød og krig amen.