tirsdag, oktober 30, 2012

Å leve etter en regel, del 6

I den forrige artikkelen så vi på betydningen av å lese Bibelen under Helligåndens ledelse. I dag skal vi se nærmere på betydningen av å gjøre det Ordet sier.

'Dere må gjøre det Ordet sier, ikke bare høre det, ellers vil dere bedra dere selv', leser vi i Jak 1,22.

Vi hører og leser mye. Mer enn vi kanskje har godt av. Lite blir omsatt i handling. Jeg utfordres stadig av ordene til Jesus, slik evangelisten Lukas gjengir den: 'Av den som har fått mye, skal det ventes mye, og av den som mye er betrodd, skal det kreves desto mer'. (Luk 12,48)

Jeg synes det kan være en hjelp å skrive ned ting jeg opplever Gud minner meg om. Be over dem, og så følge disse tingene opp. Dette handler om en prosess, hvor jeg lever etter de tre t'ene: ting tar tid. Og jeg finner at jeg stadig må vende tilbake til utgangspunktet.

Det største behovet jeg ser i dagens Kirke er at Ordet blir kroppsliggjort. Med det mener jeg at det får kjøtt og bein. Kanskje er det for mange ord i blant oss, og for lite praktisk kristen tro?

Kanskje trenger vi også å bli holdt ansvarlig for vår tro? Her kan en medvandrer bli oss til hjelp, som stiller de viktige spørsmålene, blant annet om hva vi har gjort med de målene vi har satt oss?

Ingen kommentarer: