torsdag, oktober 04, 2012

Økende grad av intoleranse og forfølgelse av kristne i Europa

Vi er vant til å lese rapporter om forfølgelse av kristne i land som Kina, Nord-Korea og i muslimske land. Nylig ble det holdt en konferanse i Storbrittania, som viser at det er en økende grad av diskriminering og forfølgelse av kristne også på det europeiske kontinentet.

Kristne blir marginalisert og satt på sidelinjen om deres synspunkter ikke samsvarer med det politisk korrekte synet på samkjønnede ekteskap, homoseksualitet eller Islam. Flere og flere blir utsatt for intoleranse ved at de ikke får bære kristne symbolder, som korset, på jobb. Noen mister også jobben på grunn av det, eller nektes å bære det. Det gjelder for eksempel Nadia Eweida, som sitter ved innsjekkinsskranken til British Airways eller sykepleieren Shirley Chaplin ved et av de statlige sykehusene i Storbritannia. De har nå brakt sine saker inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Lider på grunn av sin kristne tro
175.000 mennesker lider i verden i dag på grunn av sin kristne tro. Europa er ikke noe unntak. Ser man på situasjonen i Tyrkia, Russland, Hvite-Russland eller i noen av de tidligere sovjetstatene, så er diskrimineringen av troende økende og det er ingen ting som tyder på at den skal bli mindre. Tvert om. Kristne som ikke er en del av de statlige kirkene blir defininert som sekter. Det skjer blant annet i Belgia og Frankrike. Pinsevenner i Russland opplevde nylig at deres menighetslokale ble revet av myndighetene, mens baptister i Hvite-Russland utsettes for konfiskering av Bibler og annen kristen litteratur.

Ingen kommentarer: