onsdag, oktober 24, 2012

61.000 frelst og døpt i hans pastortjeneste - 500 misjonærer sendt ut, del 2

I sine tidlige år var Dr Lee Roberson (bildet) kjent som en særdeles dyktig sanger. Han hadde studert ved Cincinnati Conservatory of Music, under den daværende kjente musikklæreren, John Samples. Det var stor etterspørsel etter Lee Roberson som sanger. Han sang gjerne solo på sendingene til
radio stasjonen WHAS i Louisville, Kentucky, og WSM i Nashville, Tennessee.            

Dørene sto på vidt gap for en karriere i sekulær musikk. Det er ingen tvil om at Lee Roberson når som helst kunne ha signert en kontrakt med musikkbransje i Nashville. Og han ville ha nådd svært langt. Men Lee Roberson hadde en større kjærlighet enn kjærligheten til musikk. Han elsket Jesus over alt annet, og var sikker på at Heren ikke hadde en i tanke en karriere som sanger. Så han underskrev ikke den kontrakten.

Den første menigheten
Den første menigheten Lee Roberson ble pastor for var i Germantown, Tennessee. I 1932, ble han kalt til pastor for Temple Baptist Church in Green Brier, Tennessee. Det var mens han var her at han for alvor ble interessert i hva Bibelen har å si om Jesu gjenkomst. Etter tre år som pastor for denne menigheten, reiste Lee Roberson ut som evangelist. Han tjente som evangelist under The Birmingham Baptist Association. Iløpet av to år holdt han over 50 møteserier i Birmingham området.

Det var her i Birmingham at Lee Roberson møtte Miss Caroline Allen, som den 9 oktober i 1937, ble Mrs. Lee Roberson.

Den første søndagen i november 1937 ble Lee Roberson pastor for First Baptist Church i Fairfield, Alabama. To år senere ble han spurt om han ikke kunne begynne å reise som evangelist i staten Alabama. Men han følte ikke at dette var Herrens vilje for ham, og takket derfor nei. 

(fortsettes) 

Ingen kommentarer: