lørdag, oktober 20, 2012

Menighet fikk nytt liv - ved å bygge offentlig toalett

Stephen Adams (bildet), fra Belfast, fortalte en historie om hvordan en døende baptistmenighet i Storbritannia fikk nytt liv gjennom en kjærlighetshandling, på rådsmøtet til Den europeiske baptistunionen nylig.

I området rundt en gammel baptistkirke et sted i Storbritannia, hadde det blitt startet opp mange puber. Siden det ikke var noen offentlige toaletter i nærheten, var det flere av bargjestene som urinerte i hagen til baptistkirken. Dette så ikke medlemmene på med noen særlig glede, og på et menighetsmøte ble det bestemt at det skulle bygges en mur rundt eiendommen for å beskytte den.

Bare et av medlemmene motsatte seg vedtaket på menighetsmøtet. Den gamle mannen mente de heller skulle bygge et offentlig toalett. Da det ble spurt hvem som ville ta seg av ansvaret med å holde dette rent, meldte den eldre mannen seg frivillig. Siden han ikke kunne få sove om natten, var det i orden for ham å vaske der.

Toalettet ble bygget. Og resultatet? I dag er ikke denne menigheten truet med nedleggelse. Hver lørdag fylles den av mennesker som søker Gud!

1 kommentar:

Arja sa...

Dette var meget oppbyggelig lesning! Det er et eksempel som kan hjelpe også i hverdagslivet. I mange situasjoner kommer "muren" i tanker som en fornuftig løsning, men å la kjærligheten skape noe nytt er vel av Guds forutlagte gjerninger.