onsdag, oktober 17, 2012

Hva mente Jesus når Han sa at vi skulle gjøre større gjerninger enn Ham?

Hva kan Jesus ha ment når Han sa: 'Sannelig, sannelig sier jeg dere: Den som tror på meg, han skal gjøre de gjerninger jeg gjør. Og han skal gjøre større gjerninger enn disse, for jeg går til min Far'. (Joh 14,12)?

Større gjerninger enn Jesus, Han som helbredet syke, renset spedalske og vekket opp døde?

Hvilke gjerninger er det  som er større enn disse? Det har jeg ofte grublet på, og gjennom årenes løp har jeg lest mange ulike tolkninger av nettopp dette verset. I går leste jeg så noe som gjorde at brikkene falt på plass, for mitt vedkommende.

Det er skrevet av professor John Whitcomb ved Grace Theological Seminary i Indiana, USA:

'Vår Herre gav løfte om at vi skal gjøre større gjerninger enn de Han gjorde, det er: å forkynne det sanne evangeliet om korset og oppstandelsen'. (Peter Masters: The healing epidemic. The Wakeman Trust, London, 1988, side 10)

Jeg holdt på å si: Ble du skuffet nå? Men hva kan være større enn å forkynne korsets og oppstandelsens evangelium? Jeg klarer ikke å finne noe som er større enn det. Ikke noe herligere heller.

I Ef 3,8-9 setter apostelen Paulus ord på dette når han skriver: 'Til meg, den minste av alle de hellige, ble den nåde gitt å forkynne hedningene evangeliet om Kristi uransakelige rikdom, og å opplyse alle om hvordan husholdningen er med dette mysteriet som har vært skjult fra evige tider i Gud, han som skapte alt ved Jesus Kristus'.

Det er når vi forstår litt av det apostelen Paulus legger i ordene 'evangeliet om Kristi uransakelige rikdom', at vi forstår at det å forkynne evangeliet er å gjøre 'større gjerninger' enn Jesus. Han var begrenset i tid og rom, vi er satt til å ta disse gode nyhetene om frelsen og det evige livet til jordens ender. Det er de større gjerningene.

Ingen kommentarer: