lørdag, august 24, 2013

Kvinne fra Peru mirakuløst helbredet - arbeider som evangelist

Les denne gripende historien om søster Luz, som opplevde Guds mirakuløse inngripen i Peru.

Ektemannen til søster Luz døde når hun var bare 35 år gammel. Alene måtte hun forsørge fire barn. Så ble hun selv alvorlig syk, og døden ventet ved dørterskelen. Da var det at Jesus grep inn.

Etter at søster Luz hadde vært alvorlig syk i mange år, insisterte barna hennes på at hun måtte få medisinsk hjelp. Hun oppsøkte leger i tre ulike byer i Peru, men ingen av disse legene var i stand til å hjelpe henne. Søster Luz fryktet det verste, og ba barna sette seg ned ved sengekanten sin. Hun ba dem om å holde en messe for seg. Så tok hun farvell med barna.

Etter det gikk søster Luz inn og ut av våken og bevisstløs tilstand. En gang hun åpnet øynene så hun Jorge, hennes eldste sønn, knelende i bønn. Hun hadde snakket med ham om at han måtte få et personlig møte med Jesus. Denne sønnen hadde tidligere bedt moren om at hun måtte få et personlig forhold til Jesus. Han fortalte at han hadde opplevd å bli tilgitt, og forandret, men hun forstod ikke hva sønnen snakket om.

Han hadde da alltid vært en god mann. Hvorfor trengte han å bli forandret?

Hun så seg rundt i rommet, og forstod at Jorge ikke var alene. En gruppe med pastorer var sammen med ham, og de ba alle sammen.

Så skjedde det noe helt usedvanlig. 'En av de som stod midt i gruppen av bedende menn, snudde seg og kom mot meg der hvor jeg lå,' husker søster Luz. Det føltes som om personen opererte meg og fjernet kreftsvulsten fra magen min.

'Var det et menneske? Var det en engel? Eller var det Herren som berørte meg? Uansett hva det var så kom reaksjonen umiddelbart'.

Fra det øyeblikket gjenvant søster Luz mirakuløst god helse. Sønnen fortalte henne om at det var Gud som hadde helbredet henne, noe også søster Luz forstod. Han forklarte henne hvordan hun kunne bli frelst, og søster Luz tok imot Jesus som sin personlige Frelser og Herre. Fra det øyeblikket av var hun aldri den samme.

Søster Luz begynte å delta på møter i en evangelisk kirke. Hun forsøkte å lese Bibelen, men fordi hun er svaksynt, måtte hun bare legge Bibelen fra seg. 'Herre, gjør det slik at noen kan lage en Bibel som taler,' ba hun. Det ble hennes daglige bønn i mange år fremover.

En dag kom pastoren hennes med en bærbar digital radio og satte opp foran inngangen til kirken. Når han skrudde på den, begynte søster Luz å gråte. 'Det er dette jeg har bedt om i så mange år. Jeg har fått bønnesvar. Nå kan vi lytte til den på alle våre gudstjenester og lære mer om Gud', sa hun.

Søster Luz organiserer nå lyttegrupper, assistert av 'Troen kommer av det en hører', en kristen tjeneste med base i New Mexico.

I dag reiser søster Luz i fjellandsbyene som ligger milevis fra hjemstedet sitt med radioen for å samle folk slik at de kan få høre evangeliet. Hun sier: Jeg har levd 50 år uten å kjenne Jesus, nå vil jeg bruke resten av livet til å fortelle om ham. Det hender hun skader seg i fjellene, og det er et tungt evangelseringsarbeide, men søster Luz - som betyr lys - gir seg likevel ikke.

Ingen kommentarer: