onsdag, august 21, 2013

Bøtelagt for å ha kommet sammen til gudstjeneste

Det kommer stadig meldinger om trakassering og forfølgelse av baptister i Kasakhstan. Men det tar ofte litt tid før nyhetene når oss.

16.juni stanset to politibiler utenfor bedehuset i landsbyen Zaporozhye i Akmola regionen. Baptistene kaller gjerne sine kirker for bedehus. Det gjelder ikke bare Kasakhstan, men overalt i det tidligere Sovjetunionen.

I de to politibilene befant det seg en rekke polititjenestemenn, blant annet selveste politisjefen for landsbyen, Espolov Kokasaevichem Birmagambetovym. Med det samme politimennene kom på utsiden av bedehuset startet de med å filme. Merkelig nok stanset de med dette etter anmodning fra brødrene på bedehuset. Politiet ønsket så å komme inn i bygningen, men brødrene var frimodige og anmodet dem om ikke å forstyrre den pågående gudstjenesten. En av politimennene gikk likevel inn, men kom raskt ut igjen.

Han ba så de av brødene som sto utenfor om å fortelle om hva som skjedde i forbindelse med gudstjenesten, og hvordan bedehuset var blitt bygget. En rapport ble så skrevet. De tre brødrene som sto utenfor bedehuset: Alexander Leven, Vladimir Flocha og Vyacheslav Flocha - sistnevnte eier huset hvor gudstjenestene holdes - ble så bedt om å komme til Guvernørens kontor kl.12.15. De ble bedt om å ta med seg alle dokumentene som vedrører bedehuset. Etter dette dro politiet.

På Guvernørens kontor ble de tre så bedt om å gi sine forklaringer rundt virksomheten på bedehuset. Vyacheslav Efimovicha Flocha - far til 10 barn - protesterte mot at det ble laget en rapport fra møtet.

En rettssak ble så holdt 30.juli hvor Vyacheslav ble dømt til å betale 86.550 tenge eller drøyt 3316 norske kroner. Det er veldig mye penger i Kasakhstan. Begrunnelsen for boten er at baptistene som tilhører denne menigheten ikke har tillatelse til å samles.

La oss huske våre trossøsken i våre forbønner.

Ingen kommentarer: