torsdag, august 15, 2013

Håpet om at fader Paolo skal være i live er dramatisk redusert

Håpet om å finne fader Paolo Dall'Oglio (bildet) i live synes dramatisk redusert etter at en prominent menneskerettighetsgruppe melder at en gruppe jihadister har drept fader Paolo.

Det er britisk baserte menneskerettighetsgruppen, Syrian Observatory for Human Rights, som hevder at fader Paolo er drept i byen hvor han ble kidnappet - al-Raqqah - av gruppen ISIS (Islamic State of Iraq and Levante). Men opplysningene blir ikke bekreftet av verken Vatikanet eller det italienske utenriksdepartementet.

I en uttalelse fra Syrian Observatory for Human Rights heter det: 'Vi anmoder på det sterkeste alle sider av den syriske opposisjonen til å legge press på ISIS om å fortelle hva som har skjedd med fader Paolo, og hvis det er tilfelle om å gi fra seg hans kropp slik at den kan gravlegges etter hans kirkes- og families tradisjoner'.

Det er nettavisen International Business Times som melder dette.

La oss fortsatt be for fader Paolo. Om han er død er ikke det et tap bare for Syrias kristne og for det unike klosterfellesskapet han har bygget opp der, men for hele kristenheten. La oss holde håpet fortsatt levende om at vi skal få ham tilbake i live.

Ingen kommentarer: