mandag, august 12, 2013

Når dagene er onde

Å leve med kronisk sykdom er utfordrende. Fredag var jeg nok en gang på smerteklinikken på Aker Universitetssykehus. Jeg går på smertemestringskurs for tiden. Smertene med ukentlige angina-anfall, er mer enn jeg klarer å bære alene. Da er det godt med profesjonell hjelp. Angina-smertene fører med seg andre utfordringer, i tillegg til følinger om nettene på grunn av diabetes. Innimellom forstår jeg godt Paulus som skrev: 'For dagene er onde'.

Midt oppe i tøffe tak med eget levd liv opplever jeg den groveste sjikanen jeg noensinne har opplevd via en blogg. Vedkommende ber i dag om økonomisk støtte og forbønn for å fortsette krenkelsene. For ikke så lenge siden gjengav han ulovlig et bilde av meg, men fjernet dette etter at jeg henvendte meg til ham og gjorde han oppmerksom på at han ikke hadde tillatelse til å bruke det. Bildet var stjålet. Men artikkelen lot han stå enda dens innhold er av en slik karakter at den rammes av norsk straffelov. I dag la han ut en ny og gjentar grove sjikanerende påstander.

Det er interessant at denne mannen - som omtaler seg selv om evangelist og bibellærer - men som også vedstår seg at han har alle tjenestegavene - anklager både den ene og den andre for å lyve, men selv ikke nøler med å lure sitt forsikringsselskap! Etter å ha tapt penger pga et kansellert møte fikk ham nemlig legen sin til å skrive ut en sykemelding - enda han ikke var syk - slik at han kunne få pengene han hadde betalt for billetten tilbake. Dette jukset skriver han selv om på bloggen sin!

Men jeg er visst i 'godt selskap'. Det er vel ikke en leder igjen i Norge som han ikke fordømmer for vranglære, for umoral, for løgn, eller for narsissisme (ekstrem selvopptatthet) eller for å ha psykopatiske trekk. En hedersmann som Emanuel Minos blir stemplet som den verste vranglærer. Når Minos ber om forbønn for sin kreftsykdom mener denne personen at det var bedre at Minos døde.

Så burde man sikkert ikke bry seg om disse skriveriene - eller gi denne mannen noen oppmerksomhet. Men på slitsomme dager, når kreftene er små, og smertene er store, gjør det inntrykk å bli kalt en person uten følelser for andre, og for å være psykopat. Særlig når man har stått i en omsorgstjeneste som pastor i mange år.

Jeg skylder å nevne at personen jeg har omtalt aldri har møtt meg, eller kjenner meg.

8 kommentarer:

Jorunn sa...

Ja Bjørn Olav,det er ikke lett å leve med kroniske smerter,det kjenner jeg så desverre for godt til.Da skulle man i allefall slippe andre"kristne" menneskers gale forfølgelse og mobbing.Jeg vet bare om en mann som pleier oppføre seg slik du skriver.Og om det er han du har blitt utsatt for,så må du for din egen helse skyld helst lukke øynene bare.For denne mann kan du ikke snakke til rette.Kun han har rett og kun han kjenner Guds ord i følge han selv
Ønsker deg Guds rike fred og beskyttelse.Ber for ditt helbred og ro i hverdagen

Sol sa...

Kjære du!
Vil berre du skal vite at eg takkar Gud for deg og bloggen din kvar gong eg er innom,som er mest kvar dag!
Varm helsing frå Sol

Tone Cecilie sa...

Heisann!
Har fulgt bloggen en tid og den er til stadig oppmuntring, styrke og ettertanke. En av de ting jeg liker best er at det også er mye rom for de mindre gode dager, for som du sier: "Å leve med kronisk sykdom er utfordrende". Jeg takker Gud som gir oss styrke for hver en dag og for at jeg vet (og erfarer at) nåden holder og bærer. Men det er også lov å si at enkelte ting er langt fra greit, at det er tidvis veldig tungt og at det sårer når mennesker sparker når man ligger nede.

Må Gud fylle hjertet med glede, tankene med fred og kroppen med styrke og legedom. Gud er der og du er dyrebar!Guds dype fred og rike velsignelse ønskes!

Erling Walther sa...

Jeg tok meg noen minutter for å sjekke opp vedkommendes blogg. Det blir siste gang. Maken til indoktrinert og kjærlighetsløst sludder finnes det heldigvis lite av. Selv om han er "Jesus-only" i pluss-utgave så går han langt over streker i forhold til deg, Bjørn Olav. Jeg forstår deg godt om du går vidre med saken. Selv om jeg tror at det beste er å la han "dø" uten mer oppmerksomhet.
Det er tydelig at han søker den.

Anonym sa...

Hei!

Ser at du føler deg støtt! Men det virker å være veldig uredelig at du tar ut sitater fra denne mannen uten å redgjøre hvor det står. Ikke med linker og nummer som han har på sine artikler og hvor. Det er da en leser ting i sin sammenheng at helheten kommer frem, og at en kan gjøre seg opp en mer riktig mening. Håper at du retter opp slik at i alle sitater som nevnes at en har mulighet til å finne frem og lese om det forholder seg slik. Nå ser det mer ut som en lapskaus med følelser mot ham, ikke hva han egentlig prøvde å utrykke!

Men vil dere at leserne skal gjøre seg opp en mening som er basert på hva den andre sier og mener, så må dere la leserne kunne finne sitatene. Slik det er nå, er det totalt uoversiktlig og forvirrende!

Apgj 17:11 Men disse var av et edlere sinn enn de i Tessalonika; de tok imot ordet med all godvilje, og gransket daglig i skriftene om det var således som det blev sagt dem.

Bjørn Olav sa...

Den anonyme som skriver er ingen ringere enn personen jeg omtaler i min sak. Han har lagt igjen samme kommentar andre steder på nettet.

Bjørn Olav sa...

Etter at det i går ble kjent at vedkommende som skriver disse forferdelige tingene mot norske kristenledere, og anklager dem blant annet for dårlig moral, selv har fått urettmessig igjen penger fra sitt forsikringsselskap, har han forsøkt å omskrive det han selv skrev på sin blogg. Nå heter det først at: "Jeg fikk pengene igjen ved at legen min skrev ut en sykemelding etter hans egen anbefaling da jeg var blitt påført dette uten å kunne benytte meg av reisen". Dette står fremdeles, men nå har han føyd til: "når legen sa jeg måtte få pengene igjen da jeg var blitt lurt, takket jeg nei. Det har ikke noe med tyveri å gjøre da jeg fikk kun tilbake mine egne penger, fra en reise jeg ikke hadde brukt." Det er oppsiktsvekkende at man først anklager andre for juks og løgn samtidig som man selv lurer forsikringsselskapet sitt til å utbetale penger under påskudd av at man er syk.

bjørn sa...

Han som har skrevet om deg er nok den som trenger mest forbønn. Han fornekter treenigheten og tilhører dermed ikke Kristus. Han er en falsk profet med ett falskt budskap.Skal be om frelse og tilgivelse for han. Guds fred til deg Bjørn Olav.