mandag, august 19, 2013

Stor kristen samling i Izmir (Smyrna) i Tyrkia neste år

Den årlige samlingen for Baptistens Verdensallianse vil i 2014 bli lagt til Izmir, Bibelens Smyrna, i tiden 6.-12.juli.

Dette er en internasjonal samling for baptistledere, teologer, lærere, pastorer og andre representanter for lovsang, studier, teologiske refleksjoner og beslutninger.

I Izmir finnes det en liten baptistmenighet. Det finnes også en baptistmenighet i det østlige Tyrkia, i Svartehavsregionen. Generalsekretæren i Baptistenes Verdensallianse, Neville Callam, besøkte Izmir i mars 2009 og tok del i en gudstjeneste i Izmir baptistmenighet. Han hadde også møte med de to baptistpastorene som har sitt virke i Tyrkia, såvel som med guvernøren for Izmir-provinsen.

Callam talte også på en pressekonferanse hvor, Association of Izmir, deltok. Dette er en gruppe med mennesker fra ulike religiøse sammenhenger, som arbeider for at Tyrkia igjen skal bli et kristent pilegrims-mål. Dette vil kunne få stor betydning for de kristne i landet, som igjen vil kunne knytte kontakter med de kristne i vest.

De som deltar på samlingen vil få muligheten til å besøke flere historiske steder knyttet til den tidlige kristne tiden, blant annet ruinene etter det bibelske Efesos, som ligger like i nærheten. Izmir er den tredje mest folkerike byen i Tyrkia. Her finnes også Hl.Polycarps kirke, som har fått navnet sitt etter det andre århundres biskop i Smyrna, og som var en disippel av apostelen Johannes. Han ble som kjent brent på bålet fordi han nektet å frasi seg sin kristne tro.

Ingen kommentarer: