torsdag, august 08, 2013

Hvorfor vi MÅ be for de fortapte, del 2

Her fortsetter andre del av serien om hvorfor vi må be for de fortapte, skrevet av Al Whittinghill:

Fordi de er forblindet og bundet av denne verdens gud må de bli opplyst før de kan tro og bli frelst! De kan ikke høre eller tro før de er forløst.

Men Gud som er rik på nåde - til og med mens de er i denne forferdelige tilstand - viste sin kjærlighet mot oss ved at Kristus døde for oss. Bibelen sier klart og tydelig: 'han som vil at alle mennesker skal bli frelst og komme til sannhets erkjennelse ...han som gav seg selv som løsepenge for alle, et vitnesbyrd i sin tid'. (1.Tim 2,4 og v.6) 'Og han er en soning for våre synder, og det ikke bare for våre, men også for hele verdens'. (1.Joh 2,2) 'Herren er ikke sen med løftet, slik noen holder det for senhet. Men han har tålmodighet med dere, for han vil ikke at noen skal gå fortapt, men at alle skal komme til omvendelse'. (2.Pet 3,9)

Disse versene gir en krystallklar åpenbaring av Guds hjerte for de som ikke kjenner Ham. Han vil at de som er fortapt skal bli frelst! Det finnes ingen annen måte å tolke disse versene på. Våre sjelers fiende vil at de fortapte skal forbli fortapt. Han er en virkelig og grusom fiende som ønsker at menn og kvinner skal forbli blinde og bundne. Tror vi dette?

Herren talte spesielt om dette, og forklarte det for oss i tre av de fire evangeliene: Se Luk 11,20-23;Matt 12,28-30 og Mark 3,27.

Jeg ber deg min venn om å lese disse skriftstedene nøye. Jesus sier at Han den sterke, Satan, holder kontroll på sitt hus INNTIL en som er sterkere kommer over ham og binder ham, og tar fra ham hans våpen. Da vil Satans hus være ødelagt. Intet menneske vil noensinne bli frelst uten at noen 'sterkere enn Satan' setter de fortapte fri fra den demoniske innflytelsen til djevelen som har forblindet og bundet ham. En blind kan ikke verdsette en vakker solnedgang; han trenger syn for å se lyset.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: