lørdag, august 10, 2013

Hvorfor vi MÅ be for de fortapte, del 3

Her fortsetter tredje del av serien om hvorfor vi må be for de fortapte, skrevet av Al Whittinghill:

Vi må forstå at har Kristus har fullstendig beseiret fienden ved sitt offer på korset. Hør hva Bibelen sier: 'Til dette ble Guds Sønn åpenbart, for at han skulle gjøre ende på djevelens gjerninger'. (1.Joh 3,8b) Jesus ble menneske for at Han, som den siste Adam, skulle bli det perfekte soningsoffer for synd. Gjennom sin død på korset ville Kristus 'gjøre til intet den som hadde dødens velde, det er djevelen, og utfri alle dem som av frykt for døden var i trelldom hele sin livstid'. (Hebr 2,14-15) Ved sitt dyrebare offerblod 'utslettet han skyldbrevet mot oss, det som var skrevet med bud, det som gikk oss imot. Det tok han bort da han naglet det til korset. Han avvæpet maktene og myndighetene og stilte dem åpenlyst til skue, da han viste seg som seierherre over dem på korset'. (Kol 2,14-15)

Kristi seier over fienden er endelig! Fienden er blitt fullstendig knust. 

Oppreist fra de døde, steg Kristus til himmelen og ble kronet til Kongenes Konge og Herrenes Herre over alle. I dag regjerer Han som majestet i kraft, og Han forventer at Hans fiender skal bli hans fotskammel. 

Nå - basert på denne herlige seier på Golgata er det Hans hensikt at de menneskene som kjenner Gud skal være sterke og utføre dådshandlinger, ved å overvinne fienden 'i Hans navn'. I Jes 53,12 leser vi at 'derfor vil jeg gi ham de mange til del, og sterke skal han få til bytte'. 

Menigheten skal iføre seg den blodkjøpte seieren til Kristus i troens bønn og gjøre krav på seieren på Golgata i følge Guds ord. Det umulige blir i Ham mulig!

(fortsettes)

Ingen kommentarer: