Av alle steder kunne The New York Times i sin søndagsutgave presentere en artikkel om tungetale!
Som om ikke det var oppsiktsvekkende i seg selv, så var artikkelen skrevet av en professor i antropologi ved Stanford universitetet: T.M Luhrman
Professor Luhrman forteller at hun var i Accra i Ghana i forrige uke. Hensikten med besøket var å lære mer 'om den afrikanske utgaven av av nye karismatiske menigheter som er blitt så populære i USA og som nå sprer seg raskt i det sub-sahariske Afrika, spesielt Ghana og Nigeria,' skriver professor Luhrman og legger til: 'Det som slo meg var hvor mange som taler i tunger'.
Professor Luhrman forteller at hun deltok på en gudstjeneste som varte i tre timer, og hvor svært mange av de som deltok talte i tunger.
'Folk jeg intervjuet fortalte at det ikke var uvanlig at de selv talte i tunger like lenge. De sa at de gjorde så fordi tungetale er det eneste språk djevelen ikke forstår. Men det jeg synes var så slående var hvor lykkelig folk synes å være fordi de taler i tunger. - Vi elsker å tale i tunger, fortalte en ung ghananesisk kvinne meg med et smil'.
Professoren i antropologi forteller at 'noen av de tidlige kristne talte i tunger. Og apostelen Paulus skriver om dem i sitt første brev til menigheten i Korint. Så, for det meste, døde tungetalen ut som praksis blant kristne inntil pinsevekkelsen brøt ut rundt det 20 århundres begynnelse, mest berømt er vel det som skjedde i vekkelsen i Los Angeles i 1906'.
I artikkelen beskriver professor Luhrman ulike bønneformer, før hun igjen kommer inn på tungetalen:
'Det som slår meg er at tungetale synes å være en langt mer effektiv måte å be på enn å bruke vanlig språk'.
Du kan lese hele artikkelen her:
http://www.nytimes.com/2013/08/18/opinion/sunday/luhrmann-why-we-talk-in-tongues.html?_r=1&
1 kommentar:
Hei Bjørn Olav!
Har du noen tanker rundt uttale lsen til professoren? Kunne du tenkt deg å skrive om det i en egen artikkel eller et lite svar her?
'Det som slår meg er at tungetale synes å være en langt mer effektiv måte å be på enn å bruke vanlig språk'.
Hilsen
Thomas i S.
Legg inn en kommentar