mandag, september 04, 2017

Læredokument slår fast det kristne synet på ekteskapet

Drøyt 150 amerikanske evangelikale ledere har stilt seg bak en uttalelse som slår fast det kristne synet på ekteskapet. Uttalelsen omhandler også spørsmålet om transseksualitet. Uttalelsen kalles for "Nashville-dokumentet om seksualmoral" og ble publisert i forrige uke.

Blant de mer profilerte underskriverne finner vi John Piper, James Dobson, J.I Packer, Wayne Grudem og Francis Chan.

Dokumentet inneholder 14 punkter hvor det blant annet heter at "ekteskapet er skapt av Gud, og er en livslang pakt mellom én mann og én kvinne, og er ment å uttrykke kjærlighetsforholdet mellom Kristus og Hans brud, som er kirken." Dokumentet slår også fast at de som har undertegnet det fornekter at Gud har ment "at ekteskapet skal være en homoseksuell, polygam eller polyamorøs relasjon. Vi fornekter samtidig at ekteskapet skulle være en menneskelig avtale, snarere enn en pakt som inngås innfor Gud."

Når det gjelder transseksualiteten sier dokumentet at de som er født med en uklar biologisk kjønnstilhørighet bør "ønske velkommen i den grad det er kjent." Derimot tar man avstand fra selvopplevd transseksualitet, altså av opplevelsen av å være født i en kropp med feil kjønn.

Ingen kommentarer: