mandag, september 18, 2017

Nøkkelen til den kolossale menighetsveksten i Nepal

En av nøklene til den kolossale menighetsveksten i Nepal er ved siden av bønn, at lavkastene i landet blir behandlet med verdighet.

Statistikk fra International Institute for Religious Freedom, World Christian Database og Nepal Census kan fortelle oss at det ikke fantes noen kristne i Nepal i 1950. Etter politiske endringer i landet i 1951, ble det lukkede landet åpnet opp til en viss grad. 20 år senere kunne kan registrere at det fantes 2.541 kristne i Nepal, noe som utgjorde 0,02 prosent av landets befolkning. I 2001 var dette tallet øket til mer enn 100.000 og i dag er tallet enda større. Det pågår en stor kristen vekkelse i landet.

En av gruppene som arbeider med å nå Nepal med evangeliet er Climbing for Christ, en evangelisk misjonsorganisasjon, som besøker avsidesliggende landsbyer. Som for eksempel landsbyen Humla, som de har besøkt siden 2012. Her har de lykkes med å plante en menighet som nå teller noen hundre mennesker. Climbing for Christ - Fjellklatrere for Kristus - har satt seg som mål at de tidlig i 2018 skal nå nådd andre landsbyer som ligger rundt Humla og ha plantet minst en menighet til. De ønsker også å gjøre noe for de mange foreldreløse barna i området.

Mange nepalesere vinnes også gjennom ulike former for barmhjertighetsarbeid som kristne har ansvaret for, blant annet gjennom sykehus, kristne skoler og ulike velferdstiltak. Proselytisering er forbudt i Nepal, men ganske så stillferdig nås mennesker med evangeliet på ulike måter.

La oss takke Gud for Hans store nådeverk i Nepal.

Billedtekst: En gruppe evangelister fra misjonsorganisasjonen Climbing for Christ på et misjonsoppdrag i Peru. Det andre bildet er logoen til organisasjonen.

Ingen kommentarer: