fredag, september 01, 2017

Sterk symbolhandling da kristne i Mosul feiret gudstjeneste til minne om jødisk-kristen martyr

Kristne som har returnert til sønderskutte Mosul opplevde en stor gledesdag 9. august. Da kunne de nemlig feire minnedagen til den jødiske martyren Edith Stein (bildet), som døde i en av nazistenes konsentrasjonsleire i 1942.

Det var noe sterkt symbolsk over at den første gudstjenesten i Mosul en måned etter at byen ble frigjort fra det grusomme grepet til den islamistiske terrororganisasjonen IS, hedret minnet om en jødisk-kristen martyr.

Fader Luis Montes, som var liturg i forbindelse med gudstjenesten som ble feiret i Hl.Georg-klosteret sier til det katolske nyhetsbyrået CNA at gudstjenesten var en "stor gave fra Gud" og spesielt at den kunne feires på minnedagen til Edith Stein i et kloster hvor så mange andre kristne er blitt martyrer.

Den katolske presten, som kom til Mosul i begynnelsen av august for å gjøre filmopptak til en dokumentarfilm om de kristne i Mosul, mener at inngangspartiet til Hl.Georg-klosteret er blitt brukt av IS som fengsel. Her finnes det mange navn på kristne som er risset inn i murveggene. Kristne som endte sine liv som martyrer for Kristus.

Klosteret som er lokalisert i den østre delen av byen er påført store skader av IS.

På denne websiden kan du se en film om Mosull, om krigen og ødeleggelsene, men også om håpet:
http://www.catholicnewsagency.com/news/after-three-years-of-isis-occupation-the-mass-returns-to-mosul-25516/

La oss fortsette å be for våre lidende trossøsken i Mosul.

Ingen kommentarer: