torsdag, september 07, 2017

Endelig punktum satt for fellesmøter i Vennesla

Etter hva jeg forstår er det nå satt et endelig punktum for de tradisjonsrike fellesmøtene i Vennesla. Etterat Den norske kirke gjorde sitt famøse vedtak om å velsigne samkjønnede og vedtok en egen vigselsliturgi, drøftet de som sto bak fellesmøtene hvordan de skulle møte den nye situasjonen som hadde oppstått.  Saken ble drøftet i november i fjor og førte til presseoppslag i både Fædrelandsvennen og Dagen. Nå er det ingen prester igjen i Den norske kirkes menigheter i Vennesla som står for det bibelske synet på ekteskapet, og vedtaket som Den norske kirke har gjort viser seg også kirkesplittende på lokalplanet.

Fellesmøtene ble holdt som planlagt i fjor, men i etterkant av disse og sett i lys av at det ikke er en prest igjen som står for den tradisjonelle synet på ekteskapet, er det nå satt et endelig punktum for det felleskristne samarbeidet.

Til Fædrelandsvennen sier Gunnar Jeppestøl (bildet), som er hovedpastor i Filadelfia Vennesla, at det er veldig beklagelig at det nå er slutt på fellesmøtene: "Vi heier på de prestene som står for Bibelens syn på ekteskapet. Vi samarbeider ikke med de som står for et syn som ikke er bibelsk."

Foto: Filadelfia Vennesla

Ingen kommentarer: