fredag, september 08, 2017

Når vi ikke får det vi vil ha

I går leste jeg noe Joni Eareckson Tada (bildet) har skrevet og som ble til velsignelse for meg. Derfor vil jeg gjerne få dele det med deg:

"I årevis ba jeg om at Gud skulle gi meg hender og føtter som jeg kunne bruke. Jeg fikk ikke det jeg ville ha. Når jeg nå ser meg tilbake, ser jeg Guds visdom i at han ikke oppfylte mitt ønske. Jeg er ferdig med den tunge tiden da jeg bønnfalt Gud om å oppfylle mine største ønsker. Troen min er sterkere. Kjærligheten til Jesus er større. Slik ville det ikke vært hvis jeg hadde fått det jeg ønsket meg.

Det kan skje store ting når Gud ikke gir oss det vi vil ha. Faderen oppfylte ikke engang Sønnens bønn. I Getsemane håpet Jesus at det var mulig for Faderen å føre ham utenom korset. Men da Jesus avsluttet bønnen, visste han at han ikke skulle be mer om det. Han var på vei til Golgata. 

Tenk på alt det herlige som ble resultatet av at Faderen ikke førte Sønnen utenom korset. Verdens frelse var avhengig av at Kristus gjorde Faderens vilje. Vi har all grunn til å takke Gud for korset. Det kan bety mye når Gud svarer "nei" på ønskene dine. Når han fører deg i en annen retning, kan det resultere i mye godt. 

Hva ønsker du deg egentlig? Bli populær eller få et godt rykte? Bli en hyggelig ektemann, en forståelsesfull kone? Få et banklån? Bli slank? Hvis Gud ikke gir deg det du vil ha, skal du vite at han vil styrke deg så du kan ta imot det han gir deg. Det kan i virkeligheten bli det som du innerst inne ønsker."

(Joni Eareckson Tada: Diamanter i støvet. Lunde forlag 1994, side 289-290)

Ingen kommentarer: