onsdag, november 08, 2017

Den internasjonale baptistmenigheten i Sandvika rammet av eksplosjonsartet brann

Lokalene til Den internasjonale baptistkirken i Sandvika utenfor Oslo ble skadet i brann i går kveld. Hvor omfattende skadene er vet man ikke i skrivende stund, men det ser stygt ut.

Den eksplosjonsartede brannen startet i et næringsbygg som ligger vegg i vegg med kirken, og det brenner fremdeles i bygget når jeg skriver disse linjene like før midnatt. Heldigvis er det ingen personskader. I næringsbygget ble det oppbevart både gassflasker og store menger White Sprit. Det forårsaket at brannen fikk skikkelig tak.

Det internasjonale baptistkirken i Sandvika er i vekst, og opplever en god tid med den nye pastoren, Joseph Simon. Dette er en menighet jeg har hatt en lang og svært god relasjon til, fra den tiden Jack Slough var pastor. Faktisk ble jeg i sin tid spurt om å bli menighetens nye pastor etter ham, men slik ble det ikke.

Det var ganske underlig at jeg satt sammen med pastor Joseph Simons og ledende diakon Ian Spink og snakket sammen i Kristi himmelfartskapellet i går, og da snakket vi blant annet om at menigheten har sett seg om etter et annet sted hvor de kan holde sine gudstjenester. På en dramatisk måte blir dette nå svært aktualisert. Det er vanskelig å finne frem til dagens lokale for de som ikke er kjent, men det er ikke lett å finne noe egnet lokale i Oslo-området som er stort nok for denne menighetens behov. Kjenner noen av bloggens lesere et ledig lokale eller en kirke som kunne tenke seg å dele den med en internasjonal menighet, så er jeg glad for å få tips som jeg kan videreformidle. Det haster.

Heldigvis er det ikke bygningen som er menigheten - det er det menneskene som er. Men de trenger tak over hodet. La oss huske vennene i Sandvika i våre forbønner.

Når jeg tenker på denne tragiske brannen blir jeg minnet om det siste verset i "Vår Gud han er så fast en borg":
Og tok de enn vårt liv,
gods, ære, barn og viv,
la fare hen, la gå!
De kan ei mere få.
Guds rike vi beholder.

Ingen kommentarer: