mandag, september 03, 2018

Glad for at jeg ikke fikk jobben

Jeg har søkt på noen jobber gjennom livet, men det er en jeg ikke har søkt på, og som jeg heller ikke ville hatt om jeg fikk tilbudt den:

Portvakt ved himmelporten.

Men det er de som tror at de er blitt tildelt den oppgaven i livet. Det må være den mest slitsomme av alle jobber! Være den som plukker ut de som kommer til himmelen. Klare å skille det ekte fra det uekte. Kjenne alle hjertes motiver. De bruker dagene sine til å sitte foran en dataskjerm for å advare, fordømme, og har sjeldent, om aldri, noe godt å si om Jesus. Men de forteller de som leser deres innlegg om alle de som ikke kommer til himmelen, alt det gale de gjør, sier og tror. Som ikke følger deres rette lære. Selv har de ingen tid til å leve sammen med noen i noen menighet. De er for travelt opptatt med å være himmelens portvakt, og de finner ingen så gode som dem til å være sammen med. For portvakten har forstått alt, hans eller hennes liv er uten feil, uten misforståelser, uten synd. De skal ikke svare for noe. Men det skal de andre. De som står utenfor porten skal belæres. Fortelles om hva de gjør feil, hvor feil de tar og hvor feil de tror.

Så glad for at jeg ikke har en slik jobb.

Så glad for at den er gitt den eneste som kjenner alles hjerter.

Så glad for at det finnes bare en mulighet til å komme inn himmelporten: Jesu blod. Hans fullbrakte verk på Golgata kors. Det hjelper ikke hvor mange fortjenestemedaljer du har skaffet deg gjennom livet. Frelst blir du, bare av nåde.

Og til alle dere som tror Herren har ansatt deg som portvakt ved himmelporten:
Det er en jobb som bare eksisterer i din fantasi.

Den jobben er allerede opptatt, og Han som har den gir den ikke fra seg. Det er bare en som har nøklene til døden og dødsriket og himmelen. Hans navn er JESUS.

Du som tror du står, se til at du selv ikke faller!

Jeg tror du vil bli overrasket en dag over å finne mennesker i himmelen DU trodde ikke ville være der.

Ingen kommentarer: