tirsdag, februar 04, 2020

PST og forbønn for Norge

Trusselvurderingen fra PST  som ble offentliggjort i dag må tas på alvor av alle som ber for Norge. Den konkluderer med at det er like sannsynlig at Norge kan rammes av et terrorangrep fra ekstreme islamister, som fra høyreekstereme. For første gang sidestiller PST trusselen fra høyreekstreme og islamister.  Ifølge PST er det mulig at det finnes noen i begge disse miljøene som vil prøve å gjennomføre et terrorangrep mot Norge i 2020.

I trusselvurderingen heter det at det i 2019 var flere i Norge som uttrykte støtte til høyreeksteme terrororganisasjoner og terrorister enn i 2018. Det fremgår også av vurderingen at høyreekstreme viser i økende grad vilje til å bruke terror for å nå sine mål.

Dette burde være et stort tankekors for de som videreformidler artikler fra høyreekstreme miljøer i sosiale medier, fordi disse artiklene fremmer kritikk mot Islam. Samtidig kommer disse artiklene fra nettsider som fremmer antisemittisme, rasisme og jødehat. Senest denne uken la en mann som  karaktererserer seg selv som Israels-venn, ut en artikkel på sin Facebook-side som presenterer en konspirasjonsteori om Heiberg-familien. Kilden til artikkelen kommer fra en nettside, som fornekter både Holocaust og at Jesus var jøde. Dette ee ikke første gangen denne mannen sprer slike ting. Han har tidligere gitt uttrykk for forståelse for en viss massemorder.

Vi trenger å be for Norge:
* For Kongehuset
* For Stortinget
* For Fylkesmennene
* For sykehuse, politi og brannvesen
* For PST
* For skolene
* For alle steder hvor det samles mye vennesker.

Om beskyttelse og vern for mennesker, hus og hjem. La oss velsigne alle med ansvar. La oss be om at onde planer avsløres

Ingen kommentarer: