lørdag, juli 18, 2020

J.I Packer har gått hjem til Gud

Den høyt respekterte og innflytelsesrike evangelikale teologen J.I Packer (bildet), døde i går 93 år gammel. Han er viden kjent for sin bok: 'Knowing God', som også er kommet ut på norsk, på Filadelfiaforlaget. Hans siste budskap som han etterlater som sitt åndelige testamente er dette: Herliggjør Jesus hver dag!

James Innell Packer, bedre kjent som J.I Packer, var en av de mest kjente og innflytelsesrike evangelikale lederne i vår tid. Han nevnes i samme ordelag som John Stott og Martyn Lloyd-Jones.                                                                   

Han var født i en liten landsby rett utenfor Gloucester i England, 22.july i 1926 og kom fra enkle kår. Familien hans var anglikanere i navnet, og kjente ikke Jesus som personlig Frelser og Herre. Men 22.oktober i 1944 i forbindelse med skolelagsmøter på Oxford University tok han et personlig standpunkt for Jesus, og ble en kristen.

På Oxford fulgte han undervisningen til C.S Lewis, selv om de ikke ble personlig bekjente. Mmen C.S Lewis skulle likevel øve stor innflytelse på J.I Packers liv og tjeneste.

Når Packer forlot Oxford i 1952 med en doktorgrad på teologen Richard Baxter begynte han ikke på sin akademiske karriere med det samme, men tjente som prest i en drabantby utenfor Birmingham.

Første del av sitt liv tilbrakte Packer i England, andre halvdel i Canada. I England hadde han stillinger ved ulike teologiske institusjoner, i Canada endte han opp som en av lærerne ved Regent College i Vancouver.

J.I Packer var kjent for å være en stillferdig og ydmyk mann. Han var tro mot Guds ord hele sitt liv. Hans første bok: 'Fundamentalism and the Word of God', publisert i det samme året som jeg ble født, i 1958, solgte 20.000 eksemplarer det første året og har vært i salg hele tiden siden det. Han har skrevet mer enn 50 bøker.

I 2005 sto han på Time Magazines liste over de 25 mest innflytelsesrike evangelikale ledere i verden.

Vi lyser fred over J.I Packers gode minne.

Ingen kommentarer: