onsdag, juli 15, 2020

Anklages for å skrive for ofte om jøder - forlater prestisjefylt jobb

Langvarig mobbing og utfrysing på grunn av 'feil meninger', hvor Bari Weiss (bildet) er blitt truet av kollegaer, blitt beskyldt for å 'skrive om jøder litt for ofte' og for å være rasist, forlater hun nå jobben som redaktør og oponionsskribent i den prestisjefylte avisen The New York Times.

Hun er blant annet blitt beskyldt for å skrive for ofte om jødenes situasjon. Weiss har nemlig gjentatte ganger kritisert progressive strømninger og grupper som ekskluderer jøder og hun har stilt spørsmålstegn ved hvorfor antisemitter i økende grad kommer til orde i avisens spalter uten at dette problematiseres. Ved flere anledninger har jeg den siste tiden skrevet om det økende jødehatet i USA, både på bloggen min og på Facebook. Blant annet har Bari Weiss skrevet om en hbtq-demonstrasjon i Chicago hvor personer med Davids-stjerne i sine bannere ble ekskludert med den begrunnelsen at demonstrasjonen var 'pro-palestinsk' og 'anti-sionistisk'.

Bari Weiss kommenterte dette overfor The Jewish Telegraphic Agency på følgende måte:

'Dette er et forsøk på å tvinge jøder til å gi avkall på sine meninger og sin sionisme for å bli ansett som gode progressive.'

Det hører med til historien at Bari Weiss er blant de som har underskrevet på et åpent brev i The Harpers Magazine nylig, hvor hun sammen med berømte forfattere som J.K Rowling og Salman Rushdie advarte mot en utvkling der menings- og ytrengsfriheten strupes og der bare et perspektiv tillates.

Ingen kommentarer: