torsdag, juli 16, 2020

'Ren sosialisme!'

'Ren sosialisme', sier de og har kjøpt hele Trump-narrativet, og avfeier med et pennestrøk kjerneverdier i forkynnelsen av Guds rike. Glemt er Jesu undervisning om den barmhjertige samaritan, glemt er Bibelens undervisning om Guds hjertelag for de fattige, for enker og foreldreløse og de fremmede i landet. Glemt er profetenes ramsalte dom - på Guds vegne - over de som gjør urett mot denne gruppen. 'Ren sosialisme,' skriver de med store bokstaver. 'Bland ikke Jesus inn i politikken,' fortsetter noen av de, 'hold deg til forkynnelsen av evangeliet. Det er det du kan. La politikerne ta seg av politikken!'

Men hvordan kan man forkynne evangeliet til tomme mager? William Booth, Frelsesarmeens grunnlegger, forstod at det var umulig. Evangeliet om Guds rike er jo nettopp de gode nyhetene til de fattige, de undertrykte, de som lider nød, de sultne, de fengslede, de hjemløse. Evangeliet handler ikke o å sikre seg himmelbiletten, og så kan vi behandle mennesker akkurat som vi vil og sørge for oss selv og våre egne. Kristen tro handler ikke om å sikre hvites privilegier i form av tradisjoner som har gått på bekostning av andre kulturer. Kristen nestekjærlighet handler om å sikre at alle får like godt helsestell som deg selv. Husk, du skal elske din neste som deg selv. Kristen tro handler ikke om å sette Norge - eller USA først - men å sette Jesus og vår neste først. Setter vi noe før dette, er det ren vranglære. Det betyr ikke at vi ikke elsker landet vårt, men at vi setter noe før det, nemlig lojaliteten til Guds rike, hvis rike vi er borgere av.

'Ren sosialisme', roper de og glemmer at Jesus var flyktning, fattig og holdt seg blant de marginaliserte i samfunnet,

Det er en gresk tankegang dette, at vi bare skal tenke på sjelen, og skille det materielle fra det hellige. Mennesket er skapt i Guds bilde, alle mennesker er det, uten unntak, og de er skapt med ånd, sjel og kropp, som ikke kan stykkes opp og deles og behandles hver for seg.

Ingen kommentarer: