mandag, mai 18, 2009

110 lot seg døpe - en ny frihet og glede for menighet i Pueblo, Colorado



Menigheten "Fellowship of the Rockies", som er en del av Sørstatsbaptistene, har sett mange mennesker komme til tro i byen Pueblo i Colorado, USA, hvor den holder til. Men det ble liksom aldri noe skikkelig gjennombrudd for de som kom til tro. De var med i menighetens møter, men det var liten glede å spore. Når spørsmålet om dåp kom på bane, ble det avvist med det samme. De som kom til tro hadde romersk-katolsk bakgrunn, noen var metodister i navnet, og noen hadde ingen menighetsbakgrunn i det hele tatt. Svaret man fikk på spørsmålet om dåp var som regel at de var døpt, og det å skulle døpe seg brøt med deres familietradisjoner. Menighetens ledelse tok denne utfordringen på alvor, og søkte Guds ledelse. Pastor Charlie Jones startet en undervisningsserie om dåpens bibelske bakgrunn og innhold, og utfordret tilhørerne til å la seg døpe. Så la de forholdene til rette for at de som hadde deltatt på undervisningsserien kunne bli døpt samme dag som serien var over. Ut fra samtalene de hadde hatt med deltagerne regnet de med at 30 ville la seg døpe. Lange, hvite t-skjorter ble innkjøpt.

Så kom dagen. Til menighetens store overraskelse var det ikke 30 som ville bli døpt, men 110! I det kaoset som oppsto når de 110 gav til kjenne at de ville bli døpt, skjedde det noe forunderlig i møtet. Plutselig brøt mennesker sammen i gråt og sønderknuselse. Flere måtte gå til hverandre og gjøre opp ting, synd ble bekjent. Hele familier kom frem for å la seg døpe, og gi sine liv 100 prosent til Jesus. Noen av disse dro hjem, snakket med flere andre familiemedlemmer, og kom tilbake på kveldsmøtet for at de også skulle la seg døpe.

Etter den store dåpsgudstjenesten, og de som fulgte senere, har det kommet en ny glede og frihet over menigheten, og flere er kommet til tro.

Du kan se et innslag av dåpshandlingen her. Se de gripende bildene av hele familier som lar seg døpe! Det er som om å være vitne til da hele hus lot seg døpe i den første kristne tiden:

http://mediamagicfilms.com/amazing.wmv

Menighetens nettside finner du her:

http://www.fellowshipoftherockies.com/

Ingen kommentarer: