onsdag, mai 20, 2009

Frank Mangs - evangelisten som fikk lede tusenvis av mennesker til Jesus, del 3



- Det var noe spesielt med vekkelsen i Kvevlax, skriver Frank Mangs (bildet). Så legger han til: "Den hadde en 'smak' som jeg aldri siden har kjent maken til. Jeg har vært med på mye større forsamlinger og tilsynelatende større resultater. Men 'smaken' fra Kvevlax har aldri kommet igjen."

Hva var det med Kvevlax som var så spesielt? Her er hva Frank Mangs selv forteller:

"Jeg hadde gått litt tidlig fra møtet og står utenfor huset der jeg bor. Det er vår, og både marken, jorden og trærne har sin særegne duft. Lungene suger begjærlig inn denne duften. Og så er det åndelig vår. Noen hundre meter mot nord flyter elven, og den er breddfull av vårens vann. Derfra kan jeg høre åretak og sang:

Salig, salig å Guds folk få være. Vitnesbyrd om det mitt hjerte kan bære

Førti - femti meter mot sør går den store landeveien. Der er det folk. Noen går til fots, andre sykler og alle synger. Men fordi menneskene er mere spredt enn gruppen i robåten, høres flere forskjellige sanger fra den kanten. Det er vår og vekkelse, sang og salighet."

Dette er virkelig genuin vekkelse! Når jeg leser dette kjenner jeg virkelig denne lengselen etter å se Guds kraft berøre ei bygd, en by. Og om jeg, og flere med meg, bærer på en slik lengsel, hvor mye må ikke Gud lengte etter det samme! Han ønsker å øse ut sin Ånd over alt kjød!

Vi trenger mennesker som, de 120, ventet på Åndens utøselse over Jerusalems innbyggere. Vi trenger mennesker som stormer himmelen og river Guds rike til seg med makt!

Frank Mangs fikk oppleve dette i Kvevelax, og i Oslo.

Gud er ikke gårsdagens Gud, Han er Gud for dagen i dag og for morgendagene! La oss være djerve og be om å få se bygder og byer i Norge berørt av Gud! Min bønn er stadig denne:

"Gid du ville sønderrive himmelen og fare ned ..." (Jes 64,1)

2 kommentarer:

leins sa...

Hei Bjørn Olav!
Gripende lesing.

Gjør også Jesaias 64,1 til min bønn.

Ha en fredfull dag, og Guds velsignelse over din PC og ditt arbeide i Herren.

Anonym sa...

Heisann, detta var godt å lese, ble minnet om at Bestemoren min fikk ta imot Jesus ved Frank Mangs.. Selv fikk jeg aldri oppleve henne men de rundt har fortalt at fra hennes munn var det bare Jesus,Jesus.

Hun var så ivrig at hun rørte med sleva i grytene med den ene hånden, og Leste bibelen med den andre hånden.. Åpnet hjemmet sitt for de falne alkiser i byen og gav dem mat tross de nesten ikke hadde mat til egen fam. Men Herren velsignet.. Marta Louise Larsen (Lindberg) het hun.

Kjente igjen den Vekkelsens Ånd når jeg leste dette stykket,det varmet og det kommer ennå en slik tid, det er ikke over ;-)

Mvh E.l.