tirsdag, mai 26, 2009

Denne mannen sørget for at millioner av mennesker fikk høre evangeliet

Denne mannen er skyldig i en ting! Han sørget for at millioner av unådde mennesker fikk høre evangeliet om Guds rike! Ralph Winter, som er blitt kalt "Mr. Unådde folkeslag", døde onsdag i forrige uke etter en langvarig kamp mot kreft. Winter ble 84 år gammel. Dr Ralph Winter var unik på så mange måter, men først og fremst var han den store misjonsstategen. I 2005 satte Time Magazine ham opp på en liste over de 25 mest innflytelsesrike evangeliske lederne i USA, sammen med Rick Warren. Ralph Winter var ordinert pastor i Den presbyterianske kirke og var en periode også misjonær i Guatemala.

Det var i forbindelse med den store kongressen for verdensevangelisering i Lausanne i Sveits at Ralph Winter virkelig skulle gjøre seg ledende. Han brukte da uttrykket "unådde folkeslag" for å beskrive den kristne kirkes kanskje største utfordring. Dette førte til at mange endret sitt syn på misjonssatsningen, noe som førte til nytt liv og begeistring for å nå de som ennå ikke hadde hørt evangeliet. Winters strategiske tenkning førte til at nye folkegrupper fikk høre evangeliet for aller første gang.

Senere kom ideene om 10/40 vinduet, de landområdene som finnes mellom den 10de og den 40de breddegraden, der de fleste unådde folkeslagene finnes.

Disse to begrepene flyttet fokus for mangt et misjonsrabeide, og en ny bevissthet kom inn blant mange kristne. De unådde folkeslagene måtte nås!

Ved dr Ralph Winters bortgang har en av verdens aller største misjonsstrager gått bort. Han var en mann besjelet med en sterk pionerånd. Måtte vi få en dobbelt del av den!

På videoen forteller han om sitt arbeid, og det er spesielt interessant å merke seg hvor sterkt han understreker betydningen av å tenke Guds rike, når vi tenker misjon. Vi snakker om de gode nyhetene, sier Ralph Winter, og spør: De gode nyhetene om hva da? Og svaret kommer krystallklart: Evangeliet om Guds rike!

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=170982

Ingen kommentarer: