tirsdag, mai 19, 2009

Den store forskjellen



Det fortelles en karakteristisk historie om evangelist D.L Moody, som den gangen dette hendte, var på besøk i Indianapolis i forbindelse med konferanse hvor tema var "hvordan nå folkemassene med evangeliet". En kveld ba han sin sangleder, Ira Sankey, om å møte han klokka seks på et bestemt gatehjørne. Når Sankey kom, ba Moody ham om å stille seg opp på en forhøyning som sto der og synge.

Med det samme begynte folk å strømme til. Moody sto opp og gav dem et kort budskap. Så inviterte han dem til å bli med ham til konferansestedet. Ganske snart var auditoriet stuvende fullt av åndelig sultne mennesker, og den kjente evangelisten stod frem og talte til dem.

Da konferansedeltagerne begynte å komme, stanset Moody med å forkynne og smilende sa han: "Nå må vi slutte, fordi konferansedeltagerne ønsker å begynne sitt møte som handler om: Hvordan nå massene."

Mens noen av oss samles for å samtale om hvordan vi skal nå mennesker med evangeliet, er det noen som allerede gjør det. Det er noe å tenke over i dag!

Bildet er et sjeldent bilde av D.L Moody sammen med kona og barnebarn.

1 kommentar:

Michael G. Helders sa...

Vilket fint inlägg!