søndag, mai 17, 2009

Israel - Guds endetidsklokke





16. juni 1864 går Charles Haddon Spurgeon på talerstolen i Metropolian Tabernacle i London. Teksten denne søndagen er Esekiel kapitel 37. Han sier blant annet følgende:

"Først vil det skje en politisk gjenopprettelse av jødene. Nå er Israel fjernet fra nasjonenes kart, hennes sønner er spredt vidt og bredt; hennes døtre sørger ved jordens elever. Hennes hellige sanger er forstummet, ingen konge regjerer i Jerusalem; ingen høvdinger står fram blant dets stammer. Men Israel vil bli gjenopprettet som fra de døde."

Det var på grunn av sine studier av Bibelens profetiske ord at han som er blitt kalt "predikantenes fyrste", kunne si noe slikt: "Og desto fastere har vi det profetiske ord, som dere gjør vel i å holde fast på, som på et lys som skinner på et mørkt sted, inntil dagen gryr, og morgenstjernen går opp i deres hjerter ...." (2.Pet 1,19)

Israel ble Israel ble gjenopprettet i moderne tid om aftenen den 5. Ijar 5708 etter jødisk tidsregning. Dagen kalles Yåm Ha´atzmaót. Etter vår tidsregnig starter dagen om kvelden den 28. april. Spurgeon, med flere, så dette allerede i 1864. Han visste det ville komme til å skje, selv om det var ingenting som skulle tilsi det når Spurgeon levde og virket som pastor i London.

Peter Tsukahira, som sammen med sin kone Rita og deres barn, Eden og Daniel, bor på Karmelfjellet i Haifa, leder Or HaCarmel ledersenter og er en av pastorene i Kehilat HaCarmel. Han er ordinert av World Challenge International Ministers Fellowship, som i sin tid ble grunnlagt av David Wilkerson. Peter Tsukahira har skrevet en bok som ble utgitt av Hermon forlag i fjor, med tittelen: Guds endetidsklokke. I innledningen til denne boken, som er oversatt av min venn Ragnar Hasting, skriver Tsukahira:

"Det virker som om de som er fiender av Bibelens Gud bruker Israel som syndebukk, et middel for å fremme sin egen agenda eller teologi. Gud lar seg imidlertid ikke påvirke av menneskelig brutalitet eller kynismen i moderne politikk. Hans plan vil uansett bli fullbyrdet, til tross for terrorbølgen. Han bruker lille Israel til 'å trekke en en grense' og til å samle alle folkeslagene i 'avgjørelsens dal' (Joel 3,19). Guds største ønske er å kalle sine utvalgte fra hver nasjon inn i himlenes rike. Han krever at verden skal ta en avgjørelse med hensyn til hvem han er og hva han har sagt i sitt ord, Bibelen. Som i gamle dager er Israel igjen Guds instrument, hans redskap til å ryste nasjonene. Noen vil fremholde at Israel bare representerer nok en forandring i Jordens politiske historie og at Israel ikke har noen guddommelig rett til å eksistere. Andre ser nasjonen Israel som oppfyllelsen av bibelsk profeti, beviset i vår tid for Guds trofasthet i oppfyllelsen av sine pakter."

Så legger Peter Tsukahira til noe svært vesentlig, som også Spurgeon var fullstendig klar over, og hevdet i sin egen samtid:

"Oppfatningen av dagens Israel vil avgjøre menighetens strategiske visjon for vekkelsen i endetiden. Menighetens syn på Israel er avhengig av om den vil motta åpenbaring og forståelse av tiden vi lever i ut fra Guds synspunkt."

Vi bør alle sørge for å tilhøre menigheter som velsigner Guds utvalgte folk, jødene, og som har en forståelse av Israels plass i Guds endetidsplan. Gjør vi ikke det, bør vi tenke oss riktig vel om. da kan vi stå i fare for å tilhøre de som forbanner Israel, og de skal som kjent bli forbannet.

2 kommentarer:

leins sa...

Hei Bjørn Olav!
Alltid interessant å lese om at noen forkynnere var framsynt lenge før staten Israel ble opprettet, og tok Guds ord bokstavelig. - De oppdaget at det som er skrevet om landløftene, ble koblet sammen med Jesu gjenkomst.

Så vi er heldig som får oppleve i tiden, det de gamle "så".

Vi gratulerer Guds "endetidsklokke"
Israel med overstått 61-årsdag.

Og vi feirer som himmelborgere, at det landet vi er "gjester" i, vårt kjære Noreg, feirer idag sin frihetsdag.

Og som Guds utvalgte feirer vi også i dag vår frihet i Kristus, vi som en gang var fanget i synden.
(Luk.1,18)

Det er den største lovprisningen, og gi æren til HAN som seiret over død og grav.

Ha en god og velsignet høgtidsfeiring.

Anonym sa...

MER SPURGEON takk!