fredag, juni 25, 2010

Baskerne nås med evangeliet gjennom husmenigheter

Mange forbinder Baskerland og baskerne med terrorisme, men de aller fleste som bor her er fredelige mennesker. Hva gjøres for å nå dem med evangeliet? Det siste nr av Worldwide - organ for misjonsorganisasjonen Wordwide Evangelization Crusade - som jeg fikk i posten i dag, forteller om et spennende arbeid basert på husmenigheter.

Det finnes 25 evangeliske menigheter i Baskerland, som alle ledes av lokale krefter. Men alle disse menighetene er spansktalende, man leser fra den spanske Bibelen og alle sangene er spanske. I den siste tiden er det også etablert flere latin-amerikanske menigheter i området. Dette er voksende menigheter. Men både disse og de spansktalende har et fellestrekk: det finnes få, om noen, baskere som er medlemmer eller som oppsøker dem.

Baskene kjenner seg fremmedgjorte i disse menighetene. Nå har misjonærer som arbeider i dette området av Spania gått sammen om å støtte etableringen av husmenigheter. De har gjort en rundspørring blant baskerne, og spurt dem hvordan en menighet som de ville oppleve ville være relevant for dem ville se ut.

Og de har fått svar. Det er en menighet hvor det tales Euskara - det baskiske språket, og hvor det benyttes sanger og musikk som er del av deres egen kultur. Det finnes en egen oversettelse av Bibelen på Euskara, og det finnes også evangeliserende TV programmer på dette språket. Nå etableres altså lokale husforsamlinger for å nå den baskiske befolkningen der den befinner seg. La oss huske dette i våre forbønner.

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for denne informasjonen. Husmenighetsbevegelsen er også i norsk sammenheng blitt fokusert på og kan absolutt være en menighetsform som i større grad kan nå flere kirkefremmede også i vårt land. Denne bevegelsen bør derfor følges med stor interresse i tiden framover.
T.Leigre.