mandag, juni 07, 2010

Frukten av Helligåndens arbeid i den troendes liv, del 11

Glede og enkel livsstil hører sammen! Det er det motsatte av det verden sier. Men den Åndens frukt som heter glede, er bundet uløselig sammen med det enkle livet. Det handler om å glede seg over det vi har.

"Gudsfrykt med nøysomhet er en stor vinning. For vi hadde ingenting med oss inn i denne verden, og det er sikkert at vi ikke kan bære noe med oss ut. Og når vi har mat og klær, skal vi være tilfredse med det. Men de som ønsker å bli rike, faller i fristelser og snarer og i mange dårlige og skadelige lyster som drukner menneskene i ødeleggelse og fortapelse. For kjærlighet til penger er en rot til all slags ondskap. På grunn av denne har noen i sin griskhet kommet bort fra troen, og de har gjennomboret seg selv med mange plager." (1.Tim 6,6-10)

Vi ser her tydelig hvordan det enkle livet - som er tilfreds med det en har - gir glede. Det er de som gripes av begjær etter mer, som ikke er tilfredse med de klærne man har og den maten man spiser, som faller i fristelser og snarer. Og de fristelsene og snarene bringer en bare inn i bundethet, og man kommer i situasjoner hvor man har "gjennomboret seg selv med mange plager." Nattsøvnen blir tatt fra en, man bekymrer seg over det meste og man drives hele tiden etter noe mer. Det er et ordtak som sier: "mye vil ha mer", og det er sant.

Ordene "forsakelse og tro", har nærmest utgått på dato i vår tid. I hvert fall ordet forsakelse. Når hørte du det ordet nevnt i en preken de siste fem årene?

(fortsettes)

På bildet ser vi våre venner Marian og Nelson Torkelsson, gode representanter for mennesker som har valgt å leve et enkelt liv, i forsakelse og tro.

Ingen kommentarer: