fredag, juni 04, 2010

Frukten av Helligåndens arbeid i den troendes liv, del 8

"Dette har Jeg talt til dere for at Min glede skal bli i dere og for at deres glede skal bli fullkommen," sier Jesus i Joh 15,11. På gresk står det bokstavelig: "så min glede i dere kan bli værende."

Hvordan skal dette forstås? Det må jo vise til noe Jesus allerede har sagt. Og hva er det? I vers ni leser vi:

"Slik som Min Far har elsket Meg, på samme måten har Jeg også elsket dere."

Dette er grunnlaget for vår glede. Faderens kjærlighet til Sønnen, og Sønnens kjærlighet til oss. Ikke bare som noe teoretisk, men som erfart kjærlighet. Det er først når vi virkelig opplever Faderens og Sønnens kjærlighet at vi kjenner oss elsket. Og når vi kjenner oss elsket, blir vi trygge, og tryggheten bringer glede. Vi kan si at gleden spinger ut fra det faktum at vi er elsket. En slik kjærlighet kan møte hva som helst i livet. Apostelen Paulus skriver til forsamlingen i Rom:

"For jeg er overbevist om at verken død eller liv, verken engler eller myndigheter eller makter, verken det som nå er eller det som skal komme, verken høyde eller dybde eller noen annen skapning skal være i stand til å skille oss fra Guds kjærlighet, den som er i Kristus Jesus, vår Herre." (Rom 8,38-39)

Den gleden Jesus snakker om er Hans egen glede. I sin yppersteprestlige bønn ber Han:

"Men nå kommer Jeg til Deg, og dette taler Jeg i verden, for at de skal ha Min glede fullkommen i seg." (Joh 17,13)

Gleden, Åndens frukt, er Jesu glede. Det er den vi får del i - og det er en glede som er fullkommen. Uavhengig av omstendighetene.

(fortsettes)

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for nydelige ord idag også.
For meg Er Jesus hjerte to sterke egenskaper Glede og dyp medfølelse.

*Noen kristene søker bare gleden å blir ruset i forsamlingen for dem flykter for dem er redd å se inn i smerten til sin broder.

*Noen kristene søker bare smerten og medfølelsen som gjør veien smertefull og tung for man ser ikke gleden i Gud i all smerten.

Paulus og Jesus vei er dyp medlidenhet mens man ser Gleden over Guds kjærlighet som løfter den nedbrutte.Jesus og Paulus ser at hvordan kan vi lide når Faderen bor i våre hjerter.
Når Jeg kjenner Jesus og Faderen i hjertet hvorden kan jeg da ikke være glad og evig takknemelig.

Fruktene til den siste kristene er Gleden over å se Guds kjærlighet og medlidenhet som Jesus over dem som strever etter å finne Gud i sin smerte og sykdomm.

For vi må ikke hovmodig si at alt er lett når mennesket som kommer til oss lider.Nei kristusmennesket bygger det opp fra smerten med omvendelse fra sin gammle vei med smerte til veien med Jesus og gleden.
Dette er omvendelsens kunst der Jesus får komme inn i hjerte å vise at all din lidelse ikke var forgjeves men har gjort deg til ett dypt medfølende menneske som kan elske mye.
Derfor elsket Jesus dem som har lidd for dem har slipet sitt hjerte til en juvel som har Guds barmhjertiget og glede som kan bringe Jesus forløsning inn i hjertet på den lidende.
Fordi dem har lidd selv forstår dem synderens lidelser å lengsel etter Gud.

Må alle få ditt dype hjerte Gud som har så dyp medfølelse at det åpner det mest smertefulle hjerte som bærer det vonde i livet.

Kjære Far la dem kjenne den glede jeg kjenner over at du bor og lever i mitt hjerte som gir evig glede.

Venn i Kristus hjerte