tirsdag, juni 22, 2010

Heder til evangelister


Professor i evangelisering (!) Roy Fish (til høyre på bildet), og den legendariske evangelisten Mordecai Ham (det lille bildet) - som ledet Billy Graham til tro - ble hedret ved å bli en del av den såkalte Troshallen, under Sørstatsbaptistenes årskongress 12. juni. I Troshallen henger det portretter av evangelister som har hatt stor betydning for Guds rikes vekst gjennom tidene. I forbindelse med årets samling for evangelister talte Frank Page, president for eksekutivkomiteen for Sørstatsbaptistenes årskongress. Hans tema var "Å forenes rundt Jesu agenda og bli et Jesusfolk."

Roy Fish er viden kjent for sin store lidenskap for evangelisering gjennom mer enn 40 år. Han er professor i emnet evangelisering ved Sørstatsbaptistenes teologiske seminar og ved dette seminarets "Roy Fish School of Evangelism and Missions.

Mordecai Ham (1878-1961) er kjent for å ha ledet tusener av mennesker til Kristus tidlig i det 20 århundre, en av disse som ble frelst er som nevnt, Billy Graham. Det skjedde i 1934. Ham som hørte med blant fribaptistene. Det fortelles at i ni måneder i 1901 gjorde han ikke annet "enn å studere Bibelen, gjennomvæte seg fullstendig i bønn, og forkynne evangeliet offentlig." Så ble det også resultater av dette i form av tusener av mennesker som kom til tro.

Når jeg leser om disse evangelistene kommer jeg til å tenke på ordene fra Dan 12,3: "Da skal de forstandige skinne som himmelhvelvingen skinner, og de som har ført mange til rettferdighet, skal skinne som stjernene, evig og alltid."

Ingen kommentarer: