lørdag, juni 05, 2010

Unik bønnekonferanse for Tadsjikistan


Det du er i ferd med å lese er unikt. For aller første gang i historien har tadsjikiske kristne arrangert en egen bønnekonferanse om vekkelse i sitt hjemland, det sentralasiatiske landet, Tadsjikistan. Bønnekonferansen ble holdt i Tioretetsk Krasnodar, 1.-3 mai. Fra ulike hjørner av det store russiske riket kom tadsjikere sammen for å be. Selv om deltagerne ikke bor i Tadsjikistan lenger, så er hjertene deres der. Som kjent er situasjonen for de kristne i landet svært vanskelig. Bønnekonferansen ble arrangert av lederen for Baptistkirkene i Tadsjikistan, Vervaet Alexander Davidovich og assisterende pastor Abdullaev Camille Ismatulloevich.

Det var stor glede blant de tadsjikiske baptistene over å kunne møtes og være sammen om å be. Men bønnekonferansen var også preget av stor nød for landets ufrelste, og det ble også gitt en innstendig annmodning til russiske baptister om å hjelpe til med evangeliseringen av landet.

I 1992 kjente man bare til to eller tre tadsjikiske kristne, i år 2000 var tallet flere hundre. Landet har 20 baptistmenigheter med ca 500 medlemmer, men flere av disse er russere, ikke tadsjikere. Det finnes syv pinsemenigheter med ca 350 medlemmer, og to lutherske kirker med ca 300 medlemmer. Tadsjikistan har en befolkning på 7,1 millioner.

På det lille bildet ser vi deltagerne på konferansen.

Ingen kommentarer: