tirsdag, juni 29, 2010

Tragisk og forferdelig utvikling blant svenske baptister


Det er med uendelig tristhet og stor forferdelse jeg leser om den bedrøvelige utviklingen innen Baptistsamfunnet i Sverige. Det går fra vondt til verre. Både med hensyn til kirkesamfunnets syn på ekteskapet, samkvem med andre religioner, homofili og dåp. Heldigvis er det opprettet et nettverk for de som ønsker å stå for klassisk baptisme og kristen tro. Hva som nå skjer videre for de som er medlemmer av dette nettverket - eller sympatiserer med det - etter at baptistene slår seg sammen med metodistene og misjonsforbunderne, er uvisst. Men at mange vil kjenne seg hjemløse, og at flere vil melde seg ut er nok helt sikkert. At det er behov for fribaptister både i nabolandet Sverige og i Norge blir vel mer og mer tydelig. Men tilbake til utviklingen i Sverige:

Den er skremmende. Få ville vel tro at svenske baptister ville vedta at misjonsledelsen skal utforme en vigselsliturgi for samkjønnede "ekteskap". Dette er altså samme kirkesamfunn som bare for noen år siden slo fast at ekteskapet er noe som handler om en relasjon mellom èn mann og èn kvinne. De av oss som leser det svenske baptistsamfunnets egen blogg vil også se at sterke liberale krefter gjør seg gjeldende. Ledende personer innenfor dette kirkesamfunnet arbeider nå for å forklare sine medlemmer at Bibelen ikke har noe budskap om ekteskapets inngåelse! Per Westblom skriver f.eks:

"I GT står ingenting föreskrivande om äktenskapets ingående. Äktenskapet är i mångt och mycket en ekonomisk uppgörelse; kvinnan är i de 10 budorden mannens egendom; månggifte accepteras. I NT kan jag inte heller finna något om äktenskapets ingående. Det monogama äktenskapet förutsätts. Paulus uppmanar inte de gifta hedningkristna att vigas en gång till ”kristet””

Glemt er tydeligvis Jesu egen undervisning om ekteskapet, hvor Han tar utgangspukt i skaperordningen: "Han svarte og sa til dem: Har dere ikke lest at Han gjorde dem til mann og kvinne, og sa: Derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og være knyttet til sin kone, og de to skal være ett legeme. Så er de ikke lenger to, men ett legeme. Derfor, det Gud har sammenføyd, skal ikke noe menneske skille." (Matt 19,4-6)

Som om ikke dette var nok, så har misjonsforstander Karin Wiborn (bildet) vært på besøk hos Stormuftien i Syria, Dr Ahmad Badr Al Din Hassoun (bildet). De to - sammen med lederen for Den syrisk ortodokse kirken har bedt sammen i Omaryyad moskeen i Syria. Slik beskrives dette besøket:

"besöket handlade bland annat om vikten av att låta den unga generationen vara med och hålla dialogen levande mellan de olika kulturerna, de ”tre himmelska religionerna” och de kristna traditionerna,”

Hvordan er det mulig for en evangelisk kristen å be sammen med muslimer i en moskè? Vi ber jo ikke en gang til samme Gud. Og hvem er stormuftien av Syria? Vel, jeg skal ikke trette bloggens lesere med mange detaljer om ham, det holder vel egentlig å tenke litt om hva denne stormuftien representerer! Men jeg kan minne om at den samme stormuftien stod frem og holdt en tale for en delegasjon fra EU hvor han sa blant annet: "Vi har alle samme Gud, og mennesket har skapt Gud og religionene".

Vel, her står altså den fremste lederen for Det svenska Baptistsamfunnet og ber sammen med en ledende muslim, som reprsenterer Islam - en religion som forfølger hennes trosfeller mange steder i verden og som mishandler og dreper dem - og som sier at vi har samme Gud, og det er vi mennesker som har skapt ham. Litt av en baptist-teologi dette!

Hvilket forfall og frafall fra troen vi opplever i vår tid.

Se også:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=217346

10 kommentarer:

Biskop Kyrillos sa...

Käre Björn! Jag håller med dig om att det är en fruktansvärd utveckling när kristna och muslimer förenas i bön. Till vem? Inte till Jesus Kristus vår Gud, Han som är den fullkomliga uppenbarelsen av den osynlige Guden.

Bjørn Olav sa...

Dette er jo en krenkelse av budet som heter:

"Du skal ikke ha andre guder enn Meg." (2.Mos 20,2)

Vår Gud heter Nidkjær, og Han hater avgudsdyrkelse. At en kirkeleder ikke forstår dette er nesten ubegripelig, men det ser ut for at i vår tid er det meste mulig.

Anonym sa...

Jeg er helt enig i at denne utviklingen er bedrøvelig.Det du skriver om fribaptister synes jeg høres spennende ut.Hva tenker du om det?

Thomas sa...

Tack Björn för din artikel och draghjälpen!
Hälsn
Thomas Forslin

Anonym sa...

Hva vile Jeusus har gjort i denne forsamlingen.
Mener Guds hellige uforanderlige ord sier at Jesus sier "jeg har ikke kommet for dem (selv)rettferdige men synderene som trenger meg.

Så i forhold til Guds ord vile Jesus gå inn til dem som ikke kjenner Gud å vise dem hva Gud er kjærlighet som vekker stein hjertet.
Jesus gikk ikke blant syndere og tollere for at han støttet dette.Han så sjeler som lengtet etter å bli elsket istedenfor hatet.
Jesus er ikke redd muslimer for Han vil lede dem til den rette forståelsen av Gud som er ett mysterium for mange på jorden.

venn i kristus

Bjørn Olav sa...

Thomas

I denne ulvetiden treger vi å stå sammen, ja mer enn noensinne. Jeg er glad for at nettverket for klassisk baptisme og kristen tro er opprettet. Det skal bli spennende å se hva som skjer videre i Sverige - og i Norge. Vi har sterke liberale krefter her også. Det stiftet vi bekjentskap med i forbindelse med den såkalte Oslo 3. baptistmenighet-saken, hvor menigheten valgte å velge inn en lesbisk kvinne i lederskapet. Som kjent ble den menigheten ekskludert fra Baptistsamfunnet, men i kjølvannet av denne saken ser en grepet som liberalteologien har på enkelte menigheter og pastorer.

Bjørn Olav sa...

Venn i Kristus

Dette handler vel ikke så mye om å gå inn til syndere, for å forkynne Kristus for dem. Dette handler om en kristen som ber sammen med muslimer. Det er svært problematisk, blant annet av det faktum at Gud og allah ikke er den samme.

Anonym sa...

Mener du bjørn Olav at hvis du er på ett sted der det er muslimer så kan du ikke be til Gud ?
I Guds hellige ord står jo profeten mot bal profetene der Han seiret for Han var sterk i troen.Hvis Jesus er i hjertet har vi vel ingen ting å frykte som i denne historien i Guds hellige ord.
Nei vi må stå som Jesus og dem profetene i Guds ord som stod fast mot Farao og andre som ville skremme Guds menn fra å stå fast.

Jeg var selv i Jordan der noen muslimer prøvde å omvende meg i en stor gruppe konservative muslimer som du vet kan være farlige.
Jeg sa til dem at Jesus bor i mitt hjerte slik at dem ble rasende å tok meg med inn i huset sitt der dem studerer til lærere.Huset var bare mur uten noe gjenstander utenom noen tepper og en tekoker i sentrum.
Dem begynte å si at jeg var djevelen for at jeg trodde på at Gud bodde i hjertet.Da svarte jeg dem at Gud beskyttet meg for jeg var i Hans kjærlighet. Da skrek dem til meg at dem skulle lese fra koranen hele gruppen for å drepe meg med koranens kraft som djevelen ikke tåler.Jes satt da mitt i dette mur rommet som var deres hjem mens dem leste å leste fra koranen.Til slutt kom en bort til meg å sa slutt å smil hvilken kraft er det som er over deg, så tok Han meg ut på en terasse der jeg fortalte at Gud bodde i hjerte mitt .Han sprang inn i huset der alle fant fram maten sin som var tørt brød i noen poser og kokte tee til meg i små glass. Jeg suntes det var vondt å spise det lille dem hadde men tok litt tørt brød og te for å vise at jeg satte pris på deres gjestfrihet. Så vendte jeg tilbake til indremisjons gruppen som jeg reiste med den gangen.

Venn i kristus

Bjørn Olav sa...

Det er en vesentlig forskjell på det som skjedde i Omaryyad moskeen, og det du opplevde. Det er også en vesentlig forskjell på det som Karin Wiborn gjorde, og det som skjedde med Herrens profet og Baalsprofetene.

Forskjellen består i at Wiborn ser ut til å mene at muslimer og kristne ber til samme Gud. Det gjør vi jo ikke. Det er forskjell på å konfrontere avgudene, og å be i en sammenheng hvor man anerkjenner avguder.

Anonym sa...

Ja man må stå fast i sin egen tro.
Jeg skal vise muslimene at Jesus kom med den hellige ånden som gjør at vi er ett med Han og Faderen.Det står i koranen så jeg skal i kjærlighetens navn pine dem litt når dem kommer min vei.Dem har stor frykt for meg for dem kjenner min ånd er sterk.
Dem stod å misjonerer i Oslo da jeg gikk forbi. Dem stoppet meg å spurte om jeg ville bli muslim.Da talte den hellige ånden å sa i meg ."det står i koranen at jesus kom med den hellige ånd" Da kom paniken blant burka og kaltotter for det kunne dem ikke forklare.
Når jeg kom tilbake hadde dem rømt fra hele misjonen sin.
For hvis den hellige ånd blir kjent blant muslimer er deres tro i stor fare.Siden det står i koranen flyktet dem.

Må du ha en fin sommer med Jesus sterkt i ditt hjerte så du får åpnet for nye dype ord fra hjertet til høsten.La Han tale så dypt at ingen kan stå imot Jesus ord.
God sommer