onsdag, juni 16, 2010

Pastor tok oppgjør med falskhet og synd i egne rekker

Matt Chandler (bildet), pastor i The Village Church i Flower Mound i Texas, tok et kraftig oppgjør med de som forkynner noe annet enn evangeliet og later som de er gudfryktige, på Sørstatsbaptistenes predikantkonferanse denne uken.

"Dessverre er det med stor sorg at jeg har måttet fjerne meg fra forestillingen om at alle dere som er her er Ordets menn og kvinner," sa Chandler til det store antallet pastorer, evangelister og bibelærere som deltar på årets predikantkonferanse. Han la til:

"Jeg er kommet frem til at dere er veldig gode på klisjeer og elendige til å gi videre evangeliet.

Matt Chandler, som for tiden gjennomgår strålebehandling for en kreftsvulst i hjernen, er en av mange talere på predikantkonferansen til Sørstatsbaptistene. Men Chandlers tale har vakt oppsikt. Selv om Sørstatsbaptistene - som er USA's største protestantiske kirkesamfunn - er kjent for å være konservative evangelikale, tok Chandler konferansedeltagerne med tilbake til selve kjernen i troen - evangeliet.

"Mange kan vokse opp i våre menigheter, ja til og med gå på sommerens bibelskoletilbud og ta del i alle våre aktiviteter, og likevel ikke kjenne evangeliet."

Matt Chandler har funnet ut at mange pastorer forkynner rettferdiggjørelse, men feiler i å forkynne helliggjørelse. Resultatet er at menighetene fokuserer primært på evangelisering, men har ingen som helst trang etter å gå djupere i sin tro og lære å forstå Guds natur og karakter. Selv om Sørstatsbaptistene er flinke til å vinne nye mennesker, er de minde flinke til å fordype og styrke sine medlemmer i troen.

Chandler var også opptatt av at de som forkynner Guds ord må leve det ut i praksis, og vise med sine egne liv hva evangeliet er. Han tok et oppgjør med moralismen som forkynnes, når livene til de som forkynner det ikke står i stil til det de forkynner om.

"Jeg er ikke naiv. Jeg har vært med i 15-16 år nå. Noen av dere er gudfryktige, andre av dere later som. Hjertet deres er formørket. I det skjulte ser dere på pornografi. Han understreket også at forkynnerne måtte vende tilbake til den grunnleggende forkynnelsen og forståelsen av Jesu Kristi blod.

2 kommentarer:

Erik sa...

Matt Chandler forkynner veldig bra.

Linken under er en av de talene jeg har hørt med han. Den gjorde inntrykk og førte til ransaking av eget hjerte og tjeneste.

Følger litt med på bloggen her og. Du skriver mye bra du og Bjørn Olav. Du ER velsignet.

God sommer med følgende vers:
Markus 6:31
Filipperne 4:6-7
Jesaja 41.10

http://thegospelcoalition.org/blogs/justintaylor/2009/11/12/chandler-chapel-message-at-southern/

Aleksander sa...

Det lille jeg har hørt av Chandler er bra - må istemme det. Men du har ingen link til det du skriver om her, Bjørn Olav (tenker på video eller audio)?