torsdag, juni 24, 2010

Radikal etterfølgelse, del 2

Her følger andre del av undervisningen til Dr. K.P Yohannan om radikal etterfølgelse av Jesus. I forrige artikkel så vi nærmere på hvodan materielle ting kan friste oss til å forsake troen. I denne artikkelen skal vi nærmere på en annen fristelse:

2. Frykten for det ukjente

Israels barn led forferdelig under slaveriet i Egypt. Men etter at Gud ved mektige gjerninger hadde ført dem ut, lengtet de tilbake. De husket Egyptens kjøttgryter. Hva var det som skjedde? De var reddd for det som ville skje med dem i et ukjent land som har fulle av kjemper. Også vi står overfor det ukjente. Det vi trenger å vite er at Gud er større enn kjempene, våre problemer og vår frykt.

3. Å miste fokus og visjon.

Den jordiske tjenesten til apostelen Paulus hadde følgende fokus: en lidenskap etter å se mennesker komme til Kristus. Han holdt dette fokuset helt til siste slutt i sitt liv, og kunne si med overbevisning: "Jeg har fullført løpet." (2Tim 4,7) Du og jeg kan bare fortsette denne reisen om vi har visjonen foran oss. La ikke djevelen bruke hverdagslige skuffelser på å ta blikket vårt bort fra oppgaven vår. Skriftstedet fra Hebreerbrevet lover oss at Gud har forberedt en himmelsk by for den som følger Ham i tro. Men hva er vitsen med en by om det ikke finnes mennesker i den? Vårt mål er å befolke den byen, å bringe en verden av sjeler med oss inn i evigheten.

(fortsettes)

På bildet ser du K.P Yohannan sammen med hans kone og barn.

Ingen kommentarer: