torsdag, desember 30, 2010

Gud står ved sitt ord om Israels land og folk

Dagen/Magazinet hadde i går et stort oppslag med den messiank-jødiske pastoren, Samuel Aweida. Aweida, som er pastor for Beit Eliahu-kirken i Haifa, går kraftig i rette med erstatningsteologene og sier:

"Gud har ikke nullet ut et eneste løfte til Israels land og folk."

Aweida, som har sin pastorutdanning fra Den evangelisk lutherske frikirke i Norge, tar oppgjør med den politiske korrektheten som gir seg uttrykk i en del kristne miljøer, hvor man setter til side hva Guds ord sier om Israels land og folk. Dette gjelder ikke minst biskop Munib Younan, som også enkelte norske kristenledere trykker til sitt bryst.

Biskop Munib Younan i Den lutherske kirken i Det hellige land og Jordan, nå også generalsekretær i Det lutherske verdensforbund, er en av de ivrigste talsmennene for erstatsningsteologien. Han tar ikke ordet Israel i sin munn og snakker bare om Palestina og de palestinske byene Betlehem og Jerusalem.


I intervjuet med Dagen/Magazinet, som er skrevet av avisens egen utsendte medarbeider i Israel, John Solsvik, sier Aweida blant annet:

"– De er blitt så opptatt av å være politisk korrekte at de har endt opp med bare å bli politiske og ikke lenger korrekte. De er bare opptatt av palestinernes sak og glemmer Guds sak og anliggende opp i det hele. Ved å ta ut Guds plan og løfter til Israel, tar de ut Guds autoritet og setter noe annet i stedet."

Det er grunn til å takke Gud for Samuel Aweida som går motstrøms og er tydelig i sin tro og overbevisning. Jeg blir glad når han også i intervjuet sier tydelig fra hvor menigheten han er pastor for vil stå med hensyn til bibeltroskap:

"
– Slike får ikke slippe til på talerstolen i Beit Elihau i Haifa."

På bildet ser du Samuel Awaida sammen med lovsangere i sin menighet. Bildet er tatt av John Solsvik/Dagen-Magazinet.

Ingen kommentarer: