lørdag, desember 18, 2010

Mistet kona, barna og jobben da han ble en kristen

Ashraf Thabet (45), en egypter som har forlatt Islam og blitt en kristen, venter på om myndighetene vil frata ham hans frihet. Både kona til Thabet og hans barn har forlatt ham, og han har mistet jobben sin etter at han tok imot Jesus som sin Frelser og Herre. Han kan dømmes til fem års fengsel, om han blir funnet skyldig i sin "forbrytelse". I tillegg er han truet på livet av muslimer som føler seg krenket over at mannen har forrådt Islam.

I seks år søkte Ashraf Thabet etter meningen med livet. Han leste Koranen, og fulgte den så godt han kunne. Men han opplevde at hans tro var bygget på frykt, på ren rutine og blind lydighet.

"Det var ingen åndelig relasjon mellom meg og Gud. Jeg var opptatt av å gjøre alt riktig," forteller han.

Thabet begynte å søke etter kristne web-sider, men det var først når han så "The Passion of Christ", i 2004, at hans interesse for kristen tro virkelig ble vakt.

"Når jeg så The Passion of Christ, ble jeg virkelig grepet av historien om Jesus, og keg ønsket å lese mer om Ham. Så jeg spurte en venn av meg hvordan jeg kunne finne ut mer om Ham. En venn av meg sa: Les Bibelen," forteller Thabet.

Hans venn, en kristen kopter, gav ham en Bibel. Men det skjedde først en måned etterpå. Vennen var redd for at han kunne bli anklaget for proselytisering. Thabet begynte å lese Bibelen, og den hadde en enorm virkning på hans liv. Ikke minst ble han grepet av det han leste i Bergprekenen.

"Jeg følte inni meg at disse ordene virkelig var Guds ord."

Han ble så grepet av budskapet om å gi, uten å vente noe gjengjeld, og de første kristnes radikalitet, hvor de var villig til å gi opp alt, for så å følge Jesus, gjorde et sterkt inntrykk på Thabet. Han begynte å sammenligne det han leste med Koranen, og så på sine egne omgivelser, og så den kolossale forskjellen. Når han så sammenligningen mellom Gud og Jesus, ble han overbevist om at Jesus er Guds Sønn. Når han åpent bekjente sin tro, fikk han problemer. Thabet ble arrestert, forhørt og satt i fengsel i 132 dager. I mellomtiden hadde naboene overtalt hans kone om å forlate ham, så når han slapp ut av fengsel var hun og barna borte.

Thabet har bare sett barna sine et kort øyeblikk når kona kom for å hente sine eiendeler. I følge egyptisk lov kan han nå fradømmes all rett til foredreomsorg, og retten til noensinne å se sine barn igjen.

La oss huske Ashraf Thabet i våre forbønner.

1 kommentar:

Biskop Kyrillos sa...

Tack för denna information, som verkligen skrämmer och bekräftar Islams och Koranens vedervärdiga lära och moral.
Och denna bok, Koranen vill en norsk präst läsa ur i Kyrkan.Vi får be för denne man som kommit till tro på Guds frälsning i Jesus Kristus.