tirsdag, desember 28, 2010

Politisk parti nektet baptister å feire jul i Bangladesh

Baptister i Bangladesh ble denne julen truet på livet, og forhindret fra å feire jul. Det er The United People's Democratic Front (UPDF), som står bak truslene. UPDF er et av de to viktigste politiske partiene i sørøstlige delen av landet. Det er ironisk at et parti som har ordet "demokrati" i navnet, har krevd at buddhister som er blitt kristne, skal vende tilbake til buddhismen. Minst syv menigheter i Khagrachari distriktet, som ligger 300 kilometer sørøst for Dhaka, hovedstaden i Bangladesh, har opplevd disse truslene. De kristne ble spesielt advart mot å feire jul:

"Dere kan ikke spille harmonium, trommer eller synge. Dere får ikke engang lov til å tilbe i stillhet," var beskjeden representanter for UPDF gav.

Omlag 100 kristne var kommet sammen i Kalapani Bethlehem Church. Menigheten eldste fortalte representantene for UPDF at de hadde laget mat ferdig til disse, og denne fikk de lov til å spise, men måtte så forlate kirkebygget. Hvis ikke ville det få store konsekvenser for medlemmene. Medlemmer av Chotopanchari Baptist Church, ble også nektet å komme sammen for å feire jul av det samme politiske partiet.

19. desember ble det kalt sammen til et møte hvor 50 buddhister og syv kristne, inkludert pastoren for Chotopanchari Baptist Church, møtte. Her ble det sagt at om de kristne kom sammen ville det få uante konsekvenser, og det ville også få følger for stedets ikke-kristne befolkning.

Og at det ikke er snakk om tomme trusler fikk medlemmene av Shuknachari Baptist Church, som ligger i samme området, erfare i fjor. Da angrep ukjente gjeringsmenn kirkebygget deres og rev det ned. Da de forsøkte å gjenreise bygget, ble de forhindret fra å gjøre det av lokalbefolkningen. Medlemmene av denne baptistmenigheten har siden levd som flyktninger på eget hjemsted.

Ingen kommentarer: