lørdag, desember 25, 2010

Radikale Jesusetterfølgere skriver julebetraktning for CNN

Det er både gledelig og oppsiktsvekkende at CNN inviterer Jonathan Hartgrove-Wilson og Shane Claiborne (bildet) til å skrive en julebetraktning for nyhetskanalens egen blogg. De to er kanskje de mest profilerte talsmennene for den nye monastiske radikale bevegelsen, Gud reiser opp i verden i dag. Hartgrove-Wilson og Claiborne står for en svært radikal kristen tro som betoner en fullstendig overgivelse til Jesus, med vekt på et sosialt engasjement og kamp forI rettferdighet. Derfor er det stas at de får slippe til i CNN. Jeg vil tro at nyhetskanalen forstår at noe skjer i Kristi kropp for tiden som selv for dem er oppsiktsvekkende.

I bloggartikkelen legger ikke de to skjul på at de nok ser julen ganske annerledes enn den komersielle og materialistiske varianten. I kjent stil skriver de:

"Vi svikter ofte i å fortelle at Maria var en ugift mor. Når vi gjenskaper scenen med krybben får vi ikke med odøren, vi liker å pynte på det hele, for det gjør det lettere å gå hjem for å nyte julemiddagen! Selv om vi begge liker et godt måltid mat, er vi ganske sikker på at Jesus ikke kom for å ta initiativ til en sentimental pause i en høytids forbruk. 'Ordet ble menneske og slo seg ned blant oss,' skriver Johannes. Jesus flyttet inn i nabolaget, og det var ikke nødvendigvis bra for verdien av eiendommene."

Leser du engelsk anbefaler jeg deg å lese innlegget. Du finner det her:

http://religion.blogs.cnn.com/2010/12/24/our-take-rethinking-christmas/

Ingen kommentarer: