søndag, desember 12, 2010

Mennesker kan evangelisere - bare Gud kan gi vekkelse

Her om dagen kom jeg kom til å tenke på noe bønnekjempen Wesley Duewel har sagt om vekkelse. Wesley Duewel, som nå er mange og nitti år gammel, og som sees midt på bildet, var tidligere president for OMS International, en evangelisk trosmisjon med 425 misjonærer i 48 land og selv misjonær i India i 25 år. Som få andre har Wesley Duewel kunnskap og kjennskap til selvopplevde vekkelser og til vekkelseshistorien.

Duewel skriver: "Dager med vekkelse er ikke normale dager i menighetens liv. De er supernormale, overnaturlige. De er de største dager i menighetens liv da Gud manifesterer sitt nærvær i en overveldende realitet. De etterlater deg med en djup erkjennelse av Guds storhet og overskridelighet og av din egen uverdighet og avhengighet av Ham.

Guds nærvær og kraft er så mektig og i så stor utstrekning til stede i en vekkelse at Gud utfører mer gjennom noen timer og dager enn det som er det vanlige resultatet av år av trofast tjeneste uten vekkelse. Vekkelse involverer vanligvis noe forkynnelse og evangelisering. Men vekkelse er noe langt mer enn evangelisering.

Mennesker kan evangelisere, bare Gud kan gi vekkelse!"

Mer og mer erkjenner jeg følgende:

Det Norge trenger er ikke mer underholdningskristendom, men vekkelse.

Ingen kommentarer: