onsdag, desember 01, 2010

Vekst krever apostoliske omgivelser

Det er både spennende og utfordrende utsagn menighetsplanteren Alan Hirsch (bildet) kommer med. I forbindelse med en sammenkomst for i kirkeledere i Texas nylig, sa Hirsh at fremtiden til kristenheten i Vesten avhenger av dens kapasitet til oppdage den apostoliske bevegelsen i stedet for å gi brensel til institusjoner!

Alan Hirsch er grunnlegger av Forge Mission Training Network, og forfatter av flere bøker. I sitt foredrag brukte Hirsch aposteltjenesten i den tidlige kirken og den moderne undergrunnskirken i Kina som eksempler for å underbygge påstanden sin. Det som kjennetegnet de nytestamentlige menighetene og kjennetegner husmenighetene i Kina er at disse menighetene er konsentrert om Kristi sak, ikke organisasjoner og program. Det var konsentrasjonen om Jesus som ledet mennsker til å følge Jesus. I utviklingslandene hvor ressursene er begrensede, vokser kirken, mens i USA og Europa hvor ressursene er mange mister kirken innflytelse.

En av problemstilingene som Alan Hirsch tok opp i sitt foredrag, er hvordan den kinesiske kirke kunne vokse fra omkring to millioner i 1950 til omlag 120 millioner i dag, og det uten hjelp av bygninger, program, ungdomsarbeide eller andre ting som amerikanske menigheter anser å være så viktig? Og veksten har kommet under svære forfølgelser og stor motstand.

Hirsch mener at veksten kommer av at hver troende er en menighetsplanter, og hver menighet blir en menighetsplantende menighet. I følge Hirsch må det finnes apostoliske omgivelser om man skal kunne få vekst. Dette er da også den største utfordringen for de tradisjonelle menighetene.

Ingen kommentarer: