torsdag, desember 23, 2010

Kristne i Irak har avlyst julen

Iraks kristne har avlyst julefeiringen. Mens vi dagen før dagen gjør unna de siste juleforberedelsene, er det for farlig for våre trossøsken i Irak å feire jul. Det er noe å tenke på for oss alle.

Den khaldeisk katolske erkebiskopen i Kirkuk, Monsignor Louis Sarko, har uttalt seg til et fransk pressebyrå, og sagt at hans kirke vil ikke feire jul i år og at gudstjenester fremover vil bli holdt tidlig om morgenen, og ikke på kvelden. I Baghdad er det i følge The Daily Telegraph bare en kirke som vil være åpen i julen. Jeg regner med at dette er anglikanske kirken hvor Andrew White er prest. Han har tidligere uttalt at han ikke vil forlate menigheten uansett hva som vil skje med dem. Det finnes også en baptistmenighet i Baghdad. Jeg har ingen opplysninger om hva som skjer med deres medlemmer denne julen.

En av de som overlevde blodbadet i angrept som drepte 58 kristne i en kirke 31. oktober, en irakisk kristen mor, sier til Åpne Dører, at hun leser Apgj 20,23-24 annerledes enn før:

"Nå kan jeg forstår Paulus når han skriver: Den hellige ånd vitner for meg i by etter by og varsler om lenker og forfølgelser som venter meg. Men for meg er ikke liv eller død verd å snakke om, bare jeg kan fullføre løpet og den tjenesten jeg fikk av Herren Jesus: å vitne om evangeliet om Guds nåde."

La oss huske våre lidende brødre og søstre i bønn denne julen.

Bildet viser irakiske kristne i bønn.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dessverre så ser det ut som det bare er vanskeligheter som fører til omvendelse.

Ordfører i Jesu hjemby forbyr juletre
http://www.vl.no/verden/article108266.zrm

“Being a Jew, I know exactly how threatening Christmas is to us, being the most tempting symbol of non-Jewish life (I wouldn’t even say Christian life, since the roots of the holiday are pagan, it is celebrated by non-Christians and has been greatly stripped of its Christian content over the past century). We have all been brought up with the notion that holding on to Judaism requires resisting such symbols.” http://972mag.com/how-the-mayor-of-a-nazareth-suburb-stole-christmas-2/


(NKJV) Jer. 16:19 O LORD, my strength and my fortress, My refuge in the day of affliction, The Gentiles shall come to You From the ends of the earth and say, "Surely our fathers have inherited lies, Worthlessness and unprofitable things ."
En dag vil hedningefolkene erkjenne at vi har arvet løgn fra våre ikke jødiske fedre.
Så i denne frafallstid, be Herren om kjærlighet til Ham og sannheten.

Frank Juliussen
Lillehammer

Bjørn Olav sa...

Jeg tenker ikke på juletreet som noen avgudsdyrkelse. Har aldri vært med på det noengang, og aldri møtt noen kristen som har gjort eller gjør det heller. I en mørk årstid som dette synes jeg det er veldig hyggelig med alle lysene, og treet skaper en spesiell stemning som minner om en for meg svært god barndom.

Anonym sa...

Tenkte ikke spesielt på deg, men ordføreren Shimon Gap i Nasaret Illit kaller det for en provokasjon.
Vi er ikke kalt til å vekke jødene til anstøt, men til misunnelse. Jeg tror at julefeiring, dansen rundt gullkalven, (juletreet) og hele kjøpefesten er en av de hindringene som kommer inn under Jes. 57,14 og som gjør det vanskelig for Hans folk å gå på veien.

Frank Juliussen
Lillehammer

Anonym sa...

Synes det er interessant det du skriver Frank! Tankevekkende, hvis en "tør" å tenke på dette. Og det bør man jo!

Det er svært vanskelig dette med tradisjoner. Gode tradisjoner. Mennesker i dag legger forskjellige meninger i julen, som i alle tider etter at det kristne budskapet med Jesu fødsel ble brakt inn.


Forstår alle som knytter bare godt og samhold og Jesu fødsel til jula. Men det er litt ambivalente følelser til jula. Vi ser jo hva folk gjør den til, og hvilket innhold jula hadde før!

God jul! ....

Hilsen
Thomas i S.