tirsdag, desember 28, 2010

Å leve daglig i lys av evigheten

Leonard Ravenhill var en beder og vekkelsens mann av de sjeldne. Jeg leste følgende om ham, skrevet av hans sønn David:

"Min far levde daglig i lys av evigheten, alltid søkende etter å gjøre Den Ene som hadde innrullert ham som en god Jesu Kristi soldat tilfreds. Før han i det hele tatt stilte seg på talerstolen, sto han for Gud. Han var en bønnens mann. Bønn var hans liv og forkynnelse reflekterte det faktum at hadde vært alene sammen med Gud."

Hvilket vitnesbyrd fra en sønn om sin far! 92 årige Billy Graham sa nylig: Jeg skulle bedt mer, og preket mindre. Det er ransakende fra en mann som har ført tusener på tusener til Kristus gjennom alle de årene han har virket som evangelist. Men det hele dreier seg om dette: Å leve daglig i lys av evigheten. Gjør vi det? Hva har verdi?

På bildet ser vi Leonard Ravenhill sammen med sin kjære kone Martha.

2 kommentarer:

Asbjørn Berland sa...

Meget interessant at du nevner Leonard Ravenhill. Har du lest den nye biografien om ham? "God's work done in God's way will never lack God's supply"

Han brukte visstnok over 6 timer kvar dag i bønn, og ca. 6 timer på Bibelen kvar dag. Her har me noko å lære.

Me manglar også ein forkynning som Ravenhill hadde, i Noreg i dag. Me snakkar som om synd er vanlig i det kristne liv. Jesus sa ikkje: "Gå og synd mindre", til kvinna som blei gripe i hor. Han sa: "Go bort og synd ikkje meir". Mange forkynner ikkje helliggjørelse, men berre rettferdiggjering.

I dag lever dei færraste eit radikalt kristent liv, sjølv om ein bekjenner seg som kristen. "We`re preaching an acceptable gospel today. Making it as painless as we can. And all we do is give people a shot to put them to sleep so they get to hell quicker", sa Ravenhill.

Vil elles anbefale deg http://95moderntheses.wordpress.com/

Interessant å lese det du skriv. Høyrer du også på forkynnarar som Paul Washer og John Piper?

Bjørn Olav sa...

Nei, jeg har dessverre ikke lest den. Fant den på Internett i dag, og håpet det var mulig å bestille den via Capris.no, men det var det ikke.

Ravenhill har betydd mye for meg gjennom mange år. Jeg skrev til hans enke, Martha, for noen år siden, og det gjorde inntrykk det hun kunne fortelle om sin manns bønneliv.

Ja, jeg hører mye på Paul Washer og John Piper. Washer var i Danmark for en tid siden, men det var dessverre ikke mulig å reise dit for å være med på de møtene.